„Срећан брак је Божији дар“ - 60 година брака Сима и Наде Ћосовић

12.02.2024. 10:49
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Прије 60 година Нада и Симо Ћосовић из Фоче запловили су у брачне воде. Ријетки су они који се могу похвалити вишедеценијским складним и хармоничним заједничким животом. Ћосовићи су добили све животне битке и срећне тренутке дијелили са породицом и пријатељима.

Као највећи успјех и богатство у животу Ћосовићи истичу своје двоје дјеце и четворо унучади. Заједнички живот је, кажу, испуњен успоменама, лијепим тренуцима, бројним пријатељима и породичном срећом.

Нада Ћосовић, након шест деценија брака, каже да је презадовољна и да се договором превазилазе сви проблеми и несугласице.

- Код нас није било несугласица. Све је било по договору. Напредовало је увијек све, дјеца здрава, с њима смо задовољни и срећни са унучадима, нека  они наставе нашим стопама и ако тако буде, ја сам задовољна - прича Нада напомињући да у данашњим браковима нема толико склада и разумијевања као што је било раније.

Слика

Фото: radiofoca.com

Прије неколико дана Симо је навршио 86 година живота. Каже да су срећан брак и срећна старост Божији дар.

- Живот је у нашем браку диван, од Бога благословен, вољели смо људе и они нас, Богу се молили и нисмо једно друго варали. Срећни смо били у браку свих ових година. Огромно богатство смо добили са двоје дјеце и четворо унучади. Кроз живот сам задобио и велико духовно богатство посјетом Јерусалима и Свете Горе. Стечено богатство у браку се не може описати. Срећни смо, задовољни, још увијек весели и надам се да још мало поживимо - рекао је Симо на прослави.

Додаје да је у браку неопходан висок степен толаранције и уважавања, па се све размирице лакше ријеше.

Унук „дијамантских“ младенаца, Јован Дракул, каже да је оваква годишњица величанствена и да су искуства која су прихватали од њих драгоцјена.

- Деда и бака су се од почетка трудили да нам пренесу све своје знање и животно искуство које посједују. Та породична срећа је велико богатство и срећан сам што су моји деда и бака дочекали ову госишњицу брака - каже најстарији унук.

 Новка Рашевић, Симова сестра каже да би сви пожељели брак какав имају Ћосовићи.

- Ја сам била врло мала кад сам добила снаху, али ево, прође 60 година лијепог и успјешног брака. Они његују породичну традицију, код њих смо се најчешће окупљали, са њима нам је живот био много лијеп. Доживјели смо много предивних тренутака са њима - каже Рашевићева.

Дијамантску годишњицу Симо и Нада Ћосовић прославили су у ресторану са својом дјецом, унуцима, родбином и пријатељима.

Пише: Владимир Пантовић

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 18m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 13m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 1m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 7m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 35m
    0