„Srećan brak je Božiji dar“ - 60 godina braka Sima i Nade Ćosović

12.02.2024. 10:49
0
IZVOR: radiofoca.com

Prije 60 godina Nada i Simo Ćosović iz Foče zaplovili su u bračne vode. Rijetki su oni koji se mogu pohvaliti višedecenijskim skladnim i harmoničnim zajedničkim životom. Ćosovići su dobili sve životne bitke i srećne trenutke dijelili sa porodicom i prijateljima.

Kao najveći uspjeh i bogatstvo u životu Ćosovići ističu svoje dvoje djece i četvoro unučadi. Zajednički život je, kažu, ispunjen uspomenama, lijepim trenucima, brojnim prijateljima i porodičnom srećom.

Nada Ćosović, nakon šest decenija braka, kaže da je prezadovoljna i da se dogovorom prevazilaze svi problemi i nesuglasice.

- Kod nas nije bilo nesuglasica. Sve je bilo po dogovoru. Napredovalo je uvijek sve, djeca zdrava, s njima smo zadovoljni i srećni sa unučadima, neka  oni nastave našim stopama i ako tako bude, ja sam zadovoljna - priča Nada napominjući da u današnjim brakovima nema toliko sklada i razumijevanja kao što je bilo ranije.

Slika

Foto: radiofoca.com

Prije nekoliko dana Simo je navršio 86 godina života. Kaže da su srećan brak i srećna starost Božiji dar.

- Život je u našem braku divan, od Boga blagosloven, voljeli smo ljude i oni nas, Bogu se molili i nismo jedno drugo varali. Srećni smo bili u braku svih ovih godina. Ogromno bogatstvo smo dobili sa dvoje djece i četvoro unučadi. Kroz život sam zadobio i veliko duhovno bogatstvo posjetom Jerusalima i Svete Gore. Stečeno bogatstvo u braku se ne može opisati. Srećni smo, zadovoljni, još uvijek veseli i nadam se da još malo poživimo - rekao je Simo na proslavi.

Dodaje da je u braku neophodan visok stepen tolarancije i uvažavanja, pa se sve razmirice lakše riješe.

Unuk „dijamantskih“ mladenaca, Jovan Drakul, kaže da je ovakva godišnjica veličanstvena i da su iskustva koja su prihvatali od njih dragocjena.

- Deda i baka su se od početka trudili da nam prenesu sve svoje znanje i životno iskustvo koje posjeduju. Ta porodična sreća je veliko bogatstvo i srećan sam što su moji deda i baka dočekali ovu gosišnjicu braka - kaže najstariji unuk.

 Novka Rašević, Simova sestra kaže da bi svi poželjeli brak kakav imaju Ćosovići.

- Ja sam bila vrlo mala kad sam dobila snahu, ali evo, prođe 60 godina lijepog i uspješnog braka. Oni njeguju porodičnu tradiciju, kod njih smo se najčešće okupljali, sa njima nam je život bio mnogo lijep. Doživjeli smo mnogo predivnih trenutaka sa njima - kaže Raševićeva.

Dijamantsku godišnjicu Simo i Nada Ćosović proslavili su u restoranu sa svojom djecom, unucima, rodbinom i prijateljima.

Piše: Vladimir Pantović

Komentari 0
Povezane vijesti
Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    13h 3m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 59m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    12h 3m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    8h 56m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    10h 53m
    0