Срећко Трифковић пуштен на слободу, нема доказа

05.02.2020. 15:46
0
ИЗВОР: БН

Срећко Трифковић, који се доводио у везу са убиствима двојице полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића у Сарајеву у октобру 2018, пуштен је на слободу, потврдила је за Klix.ba његова адвокатица Татјана Савић. Трифковићу се суди у предмету "Волан" у Суду БиХ.

Трифковић је у притвору КЗП-а Зеница провео девет мјесеци. Након тога је ухапшен због сумње да је повезан с ликвидацијом Дамира Остојића Шијана те покушајем убиства његове супруге Сандре Јошић. Тако је из КПЗ-а Зеница пребачен у Бању Луку. Пуштен је након четири мјесеца.

Осумњичен је да је 26. и 27. јула 2018. године у Сарајеву заједно са Стефаном Самарџијом и Милошем Обрадовим украо возило Шкода Оцтавиа. Украден је караван црне боје чији је власник њемачки држављанин Д. А.

Возило је скривано на подручју Сарајева, а на дан убиства 5. септембра 2018. године су Срећко Трифковић, Стефан Самарџија и Милош Обрадов, према ранијем плану и договору с још најмање једном за сада непознатом особом, украдени аутомобил користили за праћење Дамира Остојића и његове супруге Сандре Јошић.

Остојић је убијен с три кратка рафала, а испаљено је 16 метака од којих је пет погодило у тијело и главу Дамира Остојића. Од задобијених повреда Остојић је преминуо на мјесту догађаја. Трифковићу се суди у предмету "Волан" у Суду Босне и Херцеговине, преноси Klix.

Коментари 0
Најчитаније
  • Кошарац повукао одлуку о додјели 5.000 КМ Рудуљићу
    7h 53m
    6
  • Писма читалаца: Лабуд гладан, кућица му мала, гађају га камењем
    9h 11m
    14
  • Чији је наш Андрић
    12h 5m
    0
  • Сувозач тешко повријеђен у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи
    10h 18m
    0
  • Сутра главни претрес против Амира Кујовића
    7h 6m
    5