Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару

17.04.2024. 13:43
0
ИЗВОР: srna.rs

Град Источно Сарајево је, уз подршку српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и њеног кабинета, обезбиједио да петоро средњошколаца из Источног Сарајева учествује у Краснодару на Сверуском патриотском форуму активиста Покрета "Пост број један", који ће трајати наредна четири дана.

- Ову нашу младу делегацију јутрос је угостио градоначелник Краснодара Јевгениј Наумов, а то је била прилика да са њим одржим и видео-конференцију, на којој смо договорили да делегација Источног Сарајева званично посјети Краснодар како бисмо покренули активности на братимљењу наша два града - рекао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Са око милион становника Краснодар је највећи град на путу према Црном мору, главни је град Краснодарске покрајине и један од најбогатијих и најважнијих привредних и културних центара Јужног федералног округа, саопштено је из Градске управе Источног Сарајева.

Ћосић је истакао да би званично успостављање трајног пријатељства са Краснодаром много значило Источном Сарајеву и изразио увјерење да ће ускоро посјетити овај град и врло брзо завршити све процедуре потребне за братимљење.

- На тај начин ћемо додатно проширити нашу мрежу братских и пријатељских градова, коју у континуитету унапређујемо јер желимо да поправимо међународни положај Источног Сарајева - истакао је Ћосић.

Према његовим ријечима, градоначелник Краснодара истакао је да се српски и руски народ стотинама година добро познају и разумију, имају исте вриједности и много заједничког у култури и традицији.

- Он је изразио спремност да сарађујемо у различитим областима и задовољство што су људи из Републике Српске вољни да буду партнери Краснодару, гостољубивом граду који до сада има 13 градова пријатеља и побратима - навео је Ћосић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса Обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса
Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву
У суботу обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса У суботу обиљежавање Дана 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса
Најчитаније
 • Операција ''Лукавац 93'' - Трново, Бјелашница и Игман
  8h 31m
  4
 • Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север"
  21h 26m
  11
 • Сјећање на некадашњи Дан младости – 25. мај (ВИДЕО)
  8h 33m
  2
 • Сукоб навијача у центру Сарајева
  21h 30m
  3
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  4h 55m
  0