Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару

17.04.2024. 13:43
0
ИЗВОР: srna.rs

Град Источно Сарајево је, уз подршку српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и њеног кабинета, обезбиједио да петоро средњошколаца из Источног Сарајева учествује у Краснодару на Сверуском патриотском форуму активиста Покрета "Пост број један", који ће трајати наредна четири дана.

- Ову нашу младу делегацију јутрос је угостио градоначелник Краснодара Јевгениј Наумов, а то је била прилика да са њим одржим и видео-конференцију, на којој смо договорили да делегација Источног Сарајева званично посјети Краснодар како бисмо покренули активности на братимљењу наша два града - рекао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Са око милион становника Краснодар је највећи град на путу према Црном мору, главни је град Краснодарске покрајине и један од најбогатијих и најважнијих привредних и културних центара Јужног федералног округа, саопштено је из Градске управе Источног Сарајева.

Ћосић је истакао да би званично успостављање трајног пријатељства са Краснодаром много значило Источном Сарајеву и изразио увјерење да ће ускоро посјетити овај град и врло брзо завршити све процедуре потребне за братимљење.

- На тај начин ћемо додатно проширити нашу мрежу братских и пријатељских градова, коју у континуитету унапређујемо јер желимо да поправимо међународни положај Источног Сарајева - истакао је Ћосић.

Према његовим ријечима, градоначелник Краснодара истакао је да се српски и руски народ стотинама година добро познају и разумију, имају исте вриједности и много заједничког у култури и традицији.

- Он је изразио спремност да сарађујемо у различитим областима и задовољство што су људи из Републике Српске вољни да буду партнери Краснодару, гостољубивом граду који до сада има 13 градова пријатеља и побратима - навео је Ћосић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    6h 9m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    5h 51m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    23h 19m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    20h 26m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    6h 45m
    1