Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru

17.04.2024. 13:43
0
IZVOR: srna.rs

Grad Istočno Sarajevo je, uz podršku srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i njenog kabineta, obezbijedio da petoro srednjoškolaca iz Istočnog Sarajeva učestvuje u Krasnodaru na Sveruskom patriotskom forumu aktivista Pokreta "Post broj jedan", koji će trajati naredna četiri dana.

- Ovu našu mladu delegaciju jutros je ugostio gradonačelnik Krasnodara Jevgenij Naumov, a to je bila prilika da sa njim održim i video-konferenciju, na kojoj smo dogovorili da delegacija Istočnog Sarajeva zvanično posjeti Krasnodar kako bismo pokrenuli aktivnosti na bratimljenju naša dva grada - rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Sa oko milion stanovnika Krasnodar je najveći grad na putu prema Crnom moru, glavni je grad Krasnodarske pokrajine i jedan od najbogatijih i najvažnijih privrednih i kulturnih centara Južnog federalnog okruga, saopšteno je iz Gradske uprave Istočnog Sarajeva.

Ćosić je istakao da bi zvanično uspostavljanje trajnog prijateljstva sa Krasnodarom mnogo značilo Istočnom Sarajevu i izrazio uvjerenje da će uskoro posjetiti ovaj grad i vrlo brzo završiti sve procedure potrebne za bratimljenje.

- Na taj način ćemo dodatno proširiti našu mrežu bratskih i prijateljskih gradova, koju u kontinuitetu unapređujemo jer želimo da popravimo međunarodni položaj Istočnog Sarajeva - istakao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, gradonačelnik Krasnodara istakao je da se srpski i ruski narod stotinama godina dobro poznaju i razumiju, imaju iste vrijednosti i mnogo zajedničkog u kulturi i tradiciji.

- On je izrazio spremnost da sarađujemo u različitim oblastima i zadovoljstvo što su ljudi iz Republike Srpske voljni da budu partneri Krasnodaru, gostoljubivom gradu koji do sada ima 13 gradova prijatelja i pobratima - naveo je Ćosić. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
 • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
  14h 24m
  0
 • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
  14h 31m
  3
 • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
  11h 13m
  0
 • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
  5h 51m
  0
 • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
  6h 23m
  0