Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru

17.04.2024. 13:43
0
IZVOR: srna.rs

Grad Istočno Sarajevo je, uz podršku srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i njenog kabineta, obezbijedio da petoro srednjoškolaca iz Istočnog Sarajeva učestvuje u Krasnodaru na Sveruskom patriotskom forumu aktivista Pokreta "Post broj jedan", koji će trajati naredna četiri dana.

- Ovu našu mladu delegaciju jutros je ugostio gradonačelnik Krasnodara Jevgenij Naumov, a to je bila prilika da sa njim održim i video-konferenciju, na kojoj smo dogovorili da delegacija Istočnog Sarajeva zvanično posjeti Krasnodar kako bismo pokrenuli aktivnosti na bratimljenju naša dva grada - rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Sa oko milion stanovnika Krasnodar je najveći grad na putu prema Crnom moru, glavni je grad Krasnodarske pokrajine i jedan od najbogatijih i najvažnijih privrednih i kulturnih centara Južnog federalnog okruga, saopšteno je iz Gradske uprave Istočnog Sarajeva.

Ćosić je istakao da bi zvanično uspostavljanje trajnog prijateljstva sa Krasnodarom mnogo značilo Istočnom Sarajevu i izrazio uvjerenje da će uskoro posjetiti ovaj grad i vrlo brzo završiti sve procedure potrebne za bratimljenje.

- Na taj način ćemo dodatno proširiti našu mrežu bratskih i prijateljskih gradova, koju u kontinuitetu unapređujemo jer želimo da popravimo međunarodni položaj Istočnog Sarajeva - istakao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, gradonačelnik Krasnodara istakao je da se srpski i ruski narod stotinama godina dobro poznaju i razumiju, imaju iste vrijednosti i mnogo zajedničkog u kulturi i tradiciji.

- On je izrazio spremnost da sarađujemo u različitim oblastima i zadovoljstvo što su ljudi iz Republike Srpske voljni da budu partneri Krasnodaru, gostoljubivom gradu koji do sada ima 13 gradova prijatelja i pobratima - naveo je Ćosić. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    6h 5m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    5h 47m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    23h 15m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    20h 22m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    6h 41m
    1