Средњошколци организовали музичке радионице о утицају музике на емоционални развој дјетета (ФОТО)

07.03.2024. 17:48
0
ИЗВОР: katera.news

Ученици Музичке школе ЈУ СШЦ "Источна Илиџа" организовали су низ музичких радионица са ученицима из основих школа, дјецом предшколског узраста и дјецом са потешкоћама у развоју на подручју Источног Сарајева, на којима заједнички израђују музичке инструменте које касније заједнички свирају.

Једна таква радионица одржана је данас у ЈУ Основној школи "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву.

Матурант Марија Нинковић навела је да се музичке радионице о утицају музике на емоционални развој дјетета организују у оквиру пројекта из демократије „Ја, грађанина“.

- На часу демократије, коју предаје професор Јелена Ковачевић, требало је да одредимо тему, а с обзиром на то да смо му матуранти Музичке школе, одлучили смо да говоримо о утицају музике на емоцијални развој дјетета – рекла је она.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљенe фотографијe

Према њеним ријечима, музика која је„данас популарна“ међу младима је неквалитетна, без умјетничке вриједности, а фреквенције тих мелодија лоше утичу на нервни систем дјететета.

- Стога смо одлучили да организујемо једну радионицу на којој ћемо дјеци приближити квалитетнију и друштвено прихватљивију музику – истакла је она.

Анастасија Узелац, матурант и један од модератора на радионици, изјавила је да су до сада радионице организовали у вртићима „Маца“, „Машин свијет“ и „Нова радост“.

Узелац је навела да су са дјецом, на овим радионицама, пјевали, плесали и правили инструменте од репро материјала.

- Дјечица су знала много дјечијих пјесама. Заједно, уз помоћћ васпитачица, смо правили смо гитаре, бубњеве, кастањете, фруле од папира, пластичних чаша, картона – рекла је она.

Узелац се захвалила спонзору на обезбјеђеном репро материјалу.

У пројекту учествује 11 ученика четвртог разреда Средње шузичке школе ЈУ СШЦ "Источна Илиџа".

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици ОШ „Свети Сава“ обиљежили 170 година од рођења Михајла Пупина Ученици ОШ „Свети Сава“ обиљежили 170 година од рођења Михајла Пупина
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    19h 17m
    3
  • Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
    22h 37m
    0
  • Јелена Самарџија и Јованка Шиљак, српске хероине: Живот посвећен бризи за нејач
    23h 29m
    1
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 29m
    0
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    20h 55m
    0