"Сретењски дани" у Палама почињу 13. фебруара

09.02.2023. 11:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Манифестација "Сретењски дани", која се на Палама организује у част великог православног празника Сретења Господњег, почиње у понедјељак, 13. фебруара, а организатори су припремили богат програм.

Манифестацију организује Културно-спортски центар Пале у сарадњи са локалном Борачком организацијом, Основном школом "Пале" и "Оскар филмом".

Првог дана манифестације у понедјељак, 13. фебруара, у Културном центру на Палама у 19.00 часова биће одржана приредба "Српчад Србији", коју су припремили ученици Средњошколског центра "Пале", Дјечији центар "Бубамара", ученици Основне школе "Пале" и гости из Основне школе "Бора Лазић" из Младеновца.

Дан бораца Републике Српске биће обиљежен у уторак, 14. фебруара, када ће у 10.30 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама бити служен парастос за погинуле и преминуле борце Војске Републике Српске, а у 11.00 часова положени вијенци на Централном спомен-обиљежју и на споменику Срђану Кнежевићу.

Обиљежавање Дана бораца наставља се свечаном академијом у сали Културног центра Пале од 11.30 часова, а по њеном завршетку планирано је послужење у холу Културног центра, најавили су организатори.

Славски ручак Удружења бораца "Бели вукови", који тога дана прослављају крсну славу Светог мученика Трифуна планиран је за 12.30 часова.

У сали Културног центра ће у сриједу, 15. фебруара, у 12.00 часова бити представљен "Атласа злочина над Србима у Одбрамбено-отаџбинском рату" за ученике Средњошколског центра "Пале", али и све заинтересоване.

Истога дана у 19.00 часова биће одржано "Вече фруле" на којем ће учествовати најбољи фрулаши Србије и Републике Српске, а специјална гошћа је глумица Ивана Жигон.

У оквиру "Сретењских дана" у четвртак, 16. фебруара, у Културном центру у 18.00 часова биће промовисана књига "Милош и акмаче" аутора Саше Терзића, која говори о Милошу Ступару, ратном команданту шековачког Другог одреда Специјалне полиције МУП-а Републике Српске.

Манифестација "Сретењски дани" се завршава пројекцијом филма "Олуја" - српског ратног филма који прати етничко чишћење Срба у Републици Српској Крајини током операције "Олуја".

Филм "Олуја" биће приказан у сали Културног центра Пале у суботу и недјељу, 18. и 19. фебруара, у терминима од 17.30 и 20.00 часова.

Слика

Фото: srna.rs

Коментари 0
Повезане вијести
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    20h 41m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    18h 16m
    7
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    23h 24m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    4h 15m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    2h 42m
    0