"Sretenjski dani" u Palama počinju 13. februara

09.02.2023. 11:06
0
IZVOR: srna.rs

Manifestacija "Sretenjski dani", koja se na Palama organizuje u čast velikog pravoslavnog praznika Sretenja Gospodnjeg, počinje u ponedjeljak, 13. februara, a organizatori su pripremili bogat program.

Manifestaciju organizuje Kulturno-sportski centar Pale u saradnji sa lokalnom Boračkom organizacijom, Osnovnom školom "Pale" i "Oskar filmom".

Prvog dana manifestacije u ponedjeljak, 13. februara, u Kulturnom centru na Palama u 19.00 časova biće održana priredba "Srpčad Srbiji", koju su pripremili učenici Srednjoškolskog centra "Pale", Dječiji centar "Bubamara", učenici Osnovne škole "Pale" i gosti iz Osnovne škole "Bora Lazić" iz Mladenovca.

Dan boraca Republike Srpske biće obilježen u utorak, 14. februara, kada će u 10.30 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama biti služen parastos za poginule i preminule borce Vojske Republike Srpske, a u 11.00 časova položeni vijenci na Centralnom spomen-obilježju i na spomeniku Srđanu Kneževiću.

Obilježavanje Dana boraca nastavlja se svečanom akademijom u sali Kulturnog centra Pale od 11.30 časova, a po njenom završetku planirano je posluženje u holu Kulturnog centra, najavili su organizatori.

Slavski ručak Udruženja boraca "Beli vukovi", koji toga dana proslavljaju krsnu slavu Svetog mučenika Trifuna planiran je za 12.30 časova.

U sali Kulturnog centra će u srijedu, 15. februara, u 12.00 časova biti predstavljen "Atlasa zločina nad Srbima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu" za učenike Srednjoškolskog centra "Pale", ali i sve zainteresovane.

Istoga dana u 19.00 časova biće održano "Veče frule" na kojem će učestvovati najbolji frulaši Srbije i Republike Srpske, a specijalna gošća je glumica Ivana Žigon.

U okviru "Sretenjskih dana" u četvrtak, 16. februara, u Kulturnom centru u 18.00 časova biće promovisana knjiga "Miloš i akmače" autora Saše Terzića, koja govori o Milošu Stuparu, ratnom komandantu šekovačkog Drugog odreda Specijalne policije MUP-a Republike Srpske.

Manifestacija "Sretenjski dani" se završava projekcijom filma "Oluja" - srpskog ratnog filma koji prati etničko čišćenje Srba u Republici Srpskoj Krajini tokom operacije "Oluja".

Film "Oluja" biće prikazan u sali Kulturnog centra Pale u subotu i nedjelju, 18. i 19. februara, u terminima od 17.30 i 20.00 časova.

Slika

Foto: srna.rs

Komentari 0
Povezane vijesti
Prekid električne energije u Palama Prekid električne energije u Palama
Potvrđena optužnica zbog napada na policajca u Palama Potvrđena optužnica zbog napada na policajca u Palama
Prekid električne energije u Palama Prekid električne energije u Palama
Najčitanije
 • FTN iz Novog Sada uskoro u Trebinju - Grad i Republika podržali otvaranje novog fakulteta
  23h 45m
  19
 • Godišnjica NATO agresije na SR Jugoslaviju (VIDEO)
  3h 36m
  2
 • Lana Lubura i Aleksandar Vuković najbolji sportisti opštine Istočna Ilidža u 2022. godini (FOTO)
  20h 56m
  0
 • Prasići opet poskupjeli
  8h 38m
  0
 • Pronađena opojna droga i oružje u Istočnom Novom Sarajevu
  2h 13m
  2