Српска гејминг компанија "Нордеус" продата за 378 милиона долара

03.06.2021. 17:21
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Компанија из Србије која се бави креирањем видео-игара за мобилне платформе "Нордеус" продата је америчкој фирми "Тејк ту интерактив софтвер" за 378 милиона долара.

"Нордеус" је основан прије 11 година и достигао је оволику вриједност јер је један од најбрже растућих европских предузећа.

Америчка компанија "Тејк ту" ће платити 225 милиона долара унапријед у кешу и дионицама у вриједности од 90 милиона долара, али коначна цијена могла би да достигне 378 милиона долара, преноси портал "Бизнисвајер".

Оснивачки тим "Нордеуса" примиће накнаду за акције и наставиће да води компанију.

Из "Нордеуса" су на свом "Твитер" налогу написали да су усхићени јер постају дио "Тејк ту" породице и настављају с циљем да Србију поставе на глобалну мапу гејминга, преноси РТС.

Основана 2010. године, "Нордеус" је компанија за видео-игре на мобилним платформама са сједиштем у Београду.

Најпознатија су по "Топ илевену", најуспјешнијој свјетској игри у категорији фудбалских менаџера на свијету са више од 240 милиона регистрованих корисника.

"Топ илевен" пружа играчима платформу за стварање и управљање сопственим фудбалским клубовима, истовремено их водећи кроз свакодневна такмичења са глобалном заједницом.

"Нордеус" воде његови суоснивачи, који ће и даље надгледати приближно 180 запослених у студијима након што их је преузела компанија "Тејк ту".

Оснивачи су Бранко Милутиновић /извршни директор/, Милан Јововић /генерални директор/, Иван Стојисављевић /технички директор/ и Томислав Михајловић /генерални директор/. 

Коментари 0
Повезане вијести
Са тржишта БиХ повучени бицикл за дјецу, новогодишње лампице и електрично решо Са тржишта БиХ повучени бицикл за дјецу, новогодишње лампице и електрично решо
Хреновкe повученe из продаје Хреновкe повученe из продаје
Са тржишта БиХ повучен продужни кабл Са тржишта БиХ повучен продужни кабл
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    5h 20m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    14h 12m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    8h 3m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    11h 48m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    9h 49m
    0