Српска православна црква у Мостару богатија за нови храм

23.04.2023. 16:02
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Српска православна црква у Мостару богатија је за један храм у јужном приградском насељу Ортијеш. Новосаграђена црква која носи име Светог Стефана Деспота и преподобне Евгеније данас је освештена уз пригодну свечаност.

Свету архијерејску литургију служио је владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије са свештенством у цркви која се налази поред магистралне цесте М-17 и даје једну нову слику том дијелу Херцеговине.

Овај догађај је окупио православне вјернике и показао снагу заједништва мале заједнице која је успјела властитим средствима саградити храм, обогатити локалну заједницу и омогућити православним вјерницима из Ортијеша да своје вјерске обавезе могу обављати у своме мјесту живљења.

Одбор за изградњу цркве Светог Стефана Деспота и преподобне Евгеније припремио је свечаност, те подсјетио да се ова богомоља градила готово пет година.

- Изградња цркве Светог Стефана Деспота и преподобне Евгеније почела је 2018. године и градила се скоро пет година средствима вјерног народа из Мостара и Мостараца који су расути по цијелом свијету - нагласили су из Одбор за изградњу цркве Светог Стефана Деспота и преподобне Евгеније.

Захвалили су свима који су на било који начин помогли у реализацији овог пројекта који је за Српску православну заједницу у Мостару од изнимног значаја.

Цркву су у потпуности изградили мјештани Ортијеша који су је на освећењу с поносом предали на управљање Српској православној цркви, преноси Klix.

Коментари 0
Повезане вијести
Неистинама покушавају дати легитимитет историјској инверзији Неистинама покушавају дати легитимитет историјској инверзији
Данас Свети пророк Јеремија Данас Свети пророк Јеремија
Сутра Свети Василије Острошки Сутра Свети Василије Острошки
Најчитаније
 • Сарајевско-романијски корпус - сами против свих (ФОТО)
  16h 45m
  5
 • Отворено Народно позориште Источно Сарајево (ФОТО)
  4h 42m
  8
 • Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници!
  8h 24m
  7
 • Егзотична пилетина у сосу
  17h 1m
  0
 • Мајдов има специјалну поруку након освајања сребра
  13h 1m
  2