Српска православна црква у Мостару богатија за нови храм

23.04.2023. 16:02
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Српска православна црква у Мостару богатија је за један храм у јужном приградском насељу Ортијеш. Новосаграђена црква која носи име Светог Стефана Деспота и преподобне Евгеније данас је освештена уз пригодну свечаност.

Свету архијерејску литургију служио је владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије са свештенством у цркви која се налази поред магистралне цесте М-17 и даје једну нову слику том дијелу Херцеговине.

Овај догађај је окупио православне вјернике и показао снагу заједништва мале заједнице која је успјела властитим средствима саградити храм, обогатити локалну заједницу и омогућити православним вјерницима из Ортијеша да своје вјерске обавезе могу обављати у своме мјесту живљења.

Одбор за изградњу цркве Светог Стефана Деспота и преподобне Евгеније припремио је свечаност, те подсјетио да се ова богомоља градила готово пет година.

- Изградња цркве Светог Стефана Деспота и преподобне Евгеније почела је 2018. године и градила се скоро пет година средствима вјерног народа из Мостара и Мостараца који су расути по цијелом свијету - нагласили су из Одбор за изградњу цркве Светог Стефана Деспота и преподобне Евгеније.

Захвалили су свима који су на било који начин помогли у реализацији овог пројекта који је за Српску православну заједницу у Мостару од изнимног значаја.

Цркву су у потпуности изградили мјештани Ортијеша који су је на освећењу с поносом предали на управљање Српској православној цркви, преноси Klix.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Молићу Бога да свим народима у Мостару и Херцеговини да мир Патријарх Порфирије: Молићу Бога да свим народима у Мостару и Херцеговини да мир
Јак земљотрес погодио БиХ Јак земљотрес погодио БиХ
Патријарх Порфирије: Велики је благослов бити у Херцеговини Патријарх Порфирије: Велики је благослов бити у Херцеговини
Најчитаније
 • Детаљи трагедије у којој је живот изгубио директор Студентског дома Фоча
  18h 9m
  0
 • Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
  20h 0m
  0
 • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
  21h 32m
  3
 • Најава прекида водоснабдијевања за сутра
  13h 11m
  0
 • Шулић открио производe којима ће бити снижене цијене у Српској
  14h 52m
  4