Српски одбојкаши данас играју за бронзу на Европском првенству

19.09.2021. 12:26
0
ИЗВОР: СРНА/Танјуг

Одбојкашка репрезентација Србије изгубила је синоћ у полуфиналном мечу од екипе Италије са 3:1 и данас ће се борити за бронзану медаљу и то против домаћина турнира селекције Пољске.

Селектор репрезентације Слободан Ковач након синоћњег меча са Италијом констатовао је да је млада екипа супарника била много мотивисанија у дуелу, те да је српски тим, иако је повео на почетку, потом пропустио неколико шанси да начини преокрет.

Говорећи о предстојећем дуелу из српског тима кажу да је на првенству била велика конкуренција, а да ће предстојећи меч биту свакако тежак.

Србија је до полуфинала дошла као другопласирана из групе А, да би у нокаут фази елиминисала Турску, а потом рутински савладала Холандију. Италија је била прва у Групи Б, да би онда са по 3:0 била боља од Бугарске и Њемачке.

Италија ће у финалу играти против Словеније.

У другом полуфиналу Словенија је савладала Пољску резултатом 3:0 у сетовима (25:17, 30:32, 16:25, 35:37).

- Није добро што је то овако, али опет треба да се игра. Против Пољака, домаћина, пред пуном двораном, оба тима су уморна, већ смо једном играли против њих на турниру, али мора да превлада воља и жеља за освајањем медаље – наглашава Ковач.

Додао је да би, да је први сет завршен у корист српског тима вјероватно другачије причали.

- Али, ова млада екипа је више од нас желела победу и мислим да су играли стварно добро. Уместо да кренемо четврти сет много позитивније, кренули смо са 5:0 за противника, они су добили крила и прича је завршена. Штета, мислим да смо могли да играмо много боље као тим, али нисмо могли, да ли зато што нам то противник није дозволио или зато што није било добро вече, али у сваком случају комплименти за Италију, за ову младу Италију - истакао је Ковач.

Коментари 0
Повезане вијести
Марина Куртеш на Европском првенству за каратисте у Тбилисију Марина Куртеш на Европском првенству за каратисте у Тбилисију
Француски рукометаши шампиони Европе Француски рукометаши шампиони Европе
Одбојкаши Србије одбили да играју против самопроглашеног Косова Одбојкаши Србије одбили да играју против самопроглашеног Косова
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    5h 23m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    12h 29m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 56m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    6h 38m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    12h 48m
    0