Срушени објекат код Улциња био "нелегалан"

10.06.2020. 12:14
0
ИЗВОР: СРНА

Из црногорског Министарства одрживог развоја и туризма саопштено је да је у улцињском насељу Зогање срушен "нелегално грађени објекат који је нарушавао амбијенталну цјелину Цркве Светог Василија Острошког из 18. вијека".

У саопштењу је оцијењено да је "нелегално изграђен објекат површине више од стотину метара квадратних представљао еклатантну девастацију простора".

- Објекат је грађен супротно закону, без поднесене пријаве за грађење и документације из Закона о планирању простора и изградњи објеката - рекли су из Министарства одрживог развоја и туризма.

У саопштењу се истиче да је Митрополији црногорско-приморској, која је изводила недозвољене радове, рјешењем забрањено извођење радова на изградњи нелегалног објекта у близини цркве.

- Како је контролним инспекцијским надзором утврђен наставак радова, донесено је, сходно овлаштењима урбанистичко-грађевинског инспектора, рјешење о рушењу нелегалног објекта, чијем се административном спровођењу приступило јутрос преко извршне службе Министарства одрживог развоја и туризма - наводи се у саопштењу.

Надлежне институције у Црној Гори почеле су рано јутрос рушење конака у новом манастиру Светог Василија код Улциња, у мјесту Зогање, на Бриској гори.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    13h 2m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 46m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    6h 31m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    3h 30m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    3h 36m
    0