Srušeni objekat kod Ulcinja bio "nelegalan"

10.06.2020. 12:14
0
IZVOR: SRNA

Iz crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je u ulcinjskom naselju Zoganje srušen "nelegalno građeni objekat koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. vijeka".

U saopštenju je ocijenjeno da je "nelegalno izgrađen objekat površine više od stotinu metara kvadratnih predstavljao eklatantnu devastaciju prostora".

- Objekat je građen suprotno zakonu, bez podnesene prijave za građenje i dokumentacije iz Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata - rekli su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U saopštenju se ističe da je Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, koja je izvodila nedozvoljene radove, rješenjem zabranjeno izvođenje radova na izgradnji nelegalnog objekta u blizini crkve.

- Kako je kontrolnim inspekcijskim nadzorom utvrđen nastavak radova, doneseno je, shodno ovlaštenjima urbanističko-građevinskog inspektora, rješenje o rušenju nelegalnog objekta, čijem se administrativnom sprovođenju pristupilo jutros preko izvršne službe Ministarstva održivog razvoja i turizma - navodi se u saopštenju.

Nadležne institucije u Crnoj Gori počele su rano jutros rušenje konaka u novom manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja, u mjestu Zoganje, na Briskoj gori.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    18h 9m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 5m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    17h 9m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    14h 2m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    15h 59m
    0