СШЦ „Василије Острошки“ Соколац: Један ученик заражен вирусом корона

15.09.2020. 08:47
0
ИЗВОР: оpstinasokolac.net

У Средњошколском центру „Василије Острошки“ Соколац један ученик заражен је вирусом корона те је, у складу са предузимањем превентивних мјера и препорукама Института за јавно здравство РС и ресорних министарства, донесена одлука да се цијела једна група из тог одјељења упути у кућну изолацију. За њих ће се настава одвијати по истом принципу као пред крај прошле школске године, потврдио је директор ове образовне установе Мирослав Максимовић.

- Ради стабилности, веома је важно да дјеца из групе са зараженим учеником не излазе нигдје из куће. Највјероватније ће им бити уручено рјешење о карантину на одређен број дана. Уколико је још неко од дјеце био у контакту са зараженим учеником, обавезно је да се јави у Дом здравља. Апелујем на родитеље да поведу рачуна о одговорности њихове дјеце која су послата кући. Они ће све упуте о наставном програму и материјале добијати онлајн. Имаће прилику да прате градиво и уче код куће – појаснио је Максимовић.

Он је подсјетио да је раније потврђено присуство вируса корона код једне професорице и да је њено стање стабилно.

- Професорица је, по препознавању првих симптома, поступила одговорно и није улазила у учионице и држала наставу. Касније су сумње потврђене. У свакодневном смо контакту и она се осјећа добро. Без обзира на ове случајеве, ситуација у нашој школи може се оцијенити као стабилна – додао је Максимовић.

Директор соколачке средње школе каже да се ученици углавном придржавају епидемилошких мјера.

- У почетку је било изузетака, неки ученици нису носили маске у ходницима, па су добијали опомене. Уколико наставе неодговорно да се понашају, биће кажњени смањењем оцјене из владања. Тренутно правимо распоред дежурстава професора и биће им наложено да на то посебно обрате пажњу – казао је он.

Максимовић је нагласио да школа има довољне количине средстава за дезинфекцију, маски, као и да посједују бесконтактне топломјере.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    23h 40m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 24m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 9m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 8m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 20m
    0