Штаб Брчко дистрикта забранио кретање од петка до недјеље

12.03.2021. 19:21
0
ИЗВОР: СРНА

Штаб Брчко дистрикта за заштиту и спасавање донио је наредбу којом се на подручју дистрикта забрањује кретање од петка до недјеље у периоду од 22.00 до пет часова ујутро, рекао је командат Штаба Есед Кадрић.

Кадрић је напоменуо да наредба ступа на снагу одмах и да ће од понедјељка до четвртка и даље бити на снази забрана кретања особама са подручја дистрикта у периоду од 24.00 часа до 5.00 часова.

Он је додао да се рад угоститељких објеката, спортских кладионица, коцкарница и других приређивања игара на срећу, као и теретана, фитнес центара, школа спорта и рекреативне активности које се обављају у затвореном простору ограничавају од понедјељка до четвртка до 23.00 часа, а од петка до недјеље до 21.00 час.

– За оваквим мјерама смо посегнули како бисмо избјегли да у Брчко долазе људи из других средина гдје није дозвољен рад оваквих објеката или је скраћен. Циљ нам је да заштитимо здравље становништа јер расте број заражених, а на болничком лијечењу је тренутно 35 пацијента – рекао је у Кадрић новинарима.

Према његовим ријечима, јавна здравствена установа ће, са оваквим трендом раста, морати поново активирати зграду гинекологије за смјештај ковид пацијената.

Кадрић је рекао да је донесена и наредба о забрани организованог окупљања са музиком уживо, ди џејевима и слично у угоститељским објектима, те да се, уколико се утврди кршење прописа и епидемиолошких мјера у угоститељским објектима, рад тог објекта забрани до краја радног времена тог дана.

Он је додао да се наредбом Штаба скраћује школски час на 35 минута у свим основним и средњим школама на подручју дистрикта Брчко, те да се обуставља раније донесена одлука да се настава почне одвијати у суботама.

Шеф Одјељења за образовање у Влади дистрикта Зоран Булатовић, говорећи о раније донесеној одлуци да се пропуштена настава надокнади суботама, нагласио је да је ова одлука била донесена на приједлог директора основних и средњих школа.

– Епидемиолошка ситуација нам не иде у прилог, стога ћемо ову одлуку обуставити. Ова одлука није била усмјерена против некога, него је била у интересу ученика, да бисмо надокнадили изгубљену наставу и заштитили и законито привели школску годину крају. Основни нам је циљ у образовању знање и законит рад школа односно образовних установа – закључио је Булатовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Епилог истраге породичног насиља: Беба враћена мајци Епилог истраге породичног насиља: Беба враћена мајци
Носио пушку у центру града, па ухапшен Носио пушку у центру града, па ухапшен
Троје Кинеза ухапшено због отмице мушкарца Троје Кинеза ухапшено због отмице мушкарца
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    16h 0m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 2m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 55m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    13h 0m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 3m
    1