Станић: Иста опрема набављана по дуплој цијени него у Србији

17.06.2020. 09:57
0
ИЗВОР: Катера

Набавка опреме која је грађане Српске задњег дана ванредног стања коштала 403 хиљаде КМ у Србији кошта 180 хиљада КМ - истакао је Слободан Станић, предсједник Одбора за здравство СДС.

- Након што смо сазнали да је у истом дану кад је укинуто ванредно стање премијер Вишковић за болницу Србија од Путева Српске наручио набавку дигиталног РТГ апарата Топаз 32 и ултразвучног уређаја са три сонде Хитачи Ф37 у износу од 403 хиљаде КМ данас нови шок - иста опрема у Србији кошта 180 хиљада КМ - казао је Станић.

Предсједник Одбора за здравство СДС је нагласио да је страшно да исту медицинску опрему набављамо по дупло већој цијени него што је она у Србији.

- Апсурд је већи што се јавни новац расипа на скупе набавке и дупле износе него у Србији док се од Србије тражи помоћ у виду набавке основне медицинске опреме - сталака за инфузију и стетоскопа - рекао је Станић.

Он је казао да је посебно индикативно што је свака набавка током ванредног стања урађена директном погодбом са једним понуђачем.

- Кад напишете врсту и тип опреме коју тражите без отворене понуде јасно је да преферирате неког добављача и он може да постави цијену коју хоће. У таквој набавци само недостаје слика апарата и име фирме од које желите да набавите - закључио је Станић.

Коментари 0
Повезане вијести
Укинута ванредна ситуација у Српској, грађани да се пријаве на здравствено осигурање Укинута ванредна ситуација у Српској, грађани да се пријаве на здравствено осигурање
Бајден прогласио ванредно стање у САД Бајден прогласио ванредно стање у САД
Мађарска уводи ванредно стање Мађарска уводи ванредно стање
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    17h 51m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    17h 56m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    18h 48m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    19h 2m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    11h 59m
    4