Станић: Недопустиво поскупљење струје

25.08.2019. 13:28
0
ИЗВОР: Срна

СДС сматра недопустивим повећање цијена електричне енергије за привреду у Републици Српској и подржава противљење том поскупљењу, које су исказали послодавци и Привредна комора Српске, рекао је шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић.

Станић је истакао да се повећање цијена струје неће завршити само као трошак привреде већ ће се то неминовно пренијети и на грађане. 

"Привреди није потребно повећање трошкова, већ да се на бази смањења трошкова повећају плате", рекао је Станић на конференцији за новинаре у Бањалуци. 

Он сматра да се повећањем плата у привреди ствара могућност да се млади људи задрже на овим просторима. 

Станић је оцијенио да је повећање цијена електричне енергије привреди "срачунат потез", јер је намјера да се прода "Електропривреда Републике Српске" када цијена струје достигне европски ниво. 

Говорећи о формирању власти на ниову БиХ, Станић је рекао да из СДС-а поручују да се што прије формира и преузме одговорност за тренутну ситуацију. 

Он сматра да на сједници Предсједништва БиХ, заказаној за 27. август, Зоран Тегелтија неће бити именован за кандидата за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Пронађено рјешење за плате радника СДС-а Пронађено рјешење за плате радника СДС-а
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    2h 34m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    20h 39m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    23h 27m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 48m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    20h 27m
    4