Станић: Плате у здравству треба да се повећају системски а не коцкарски

16.04.2020. 12:12
0
ИЗВОР: Катера

Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске, у изјави за медије рекао је да је потребно системски повећати плате у здравству, а не коцкарски, по принципу „требаш ми данас, данас ћу те уважити и дати, а сутра кад се ово заврши гледаћу те као и досад", и додао како се презадужено здравство одлично носи са овим вирусом у односу на материјалне услове које има.

Станић је нагласио да је држава сиромашна што потврђују поруке које долазе са стране, власт неспособна и неодговорна, а економске мјере слабе и непримјерене ситуацији у којој се налазимо.

- Поуздано знам да на сједницама Владе Републике Српске  влада паника. Премијер на сједницама Владе Решублике Српске прича по 45 минута по једној тачки. Човјек је погубљен, не сналази се у овој ситуацији и не зна шта су његова задужења. Све што институције предложе том кризном штабу и премијеру се редукује а све што предложе компетентни људи у министарствима добију одговор да нема пара - изјавио је Станић.

Шеф Клуба посланика СДС-а казао је да пара нема зато што су покрадене. 

- Пара би било да Пореска управа тренутно не потражује милијарду и пет стотина милиона КМ неплаћених пореских обавеза од привредних субјеката. Готово половина буџета Републике Српске је у џеповима других. Само у три пропале банке ова власт је изгубила 600 милиона КМ државног новца. Фонд здравственог осигурања РС пословни простор вриједности 400 хиљада КМ, купује за 1,8 милиона КМ - истакао је Станић.

Такође је додао да ванредно стање служи власти да позавршава мјере и нерегларне радње које не би могли споровести у нормалним околностима а то су задужења и нетранспарентне набавке.

- Сад завршавају једну радњу коју нису могли у нормалним условима а то је пресељење државног терминала на Рачи на приватни терминал код Перића. Дакле неко својата ову државу као да је његова приватна ствар - рекао је Станић.

Шеф Клуба посланика СДС-а каже да морају наступити системске промјене у јавном сектору.

- Тренутна власт ће до те мјере ослабити Републику Српску и једино су они већа поштаст од оне која нас је тренутно задесила са овом пандемијом вируса корона - закључио је Станић.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    16h 3m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    15h 34m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    11h 50m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    15h 57m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    7h 45m
    2