Станивуковић отворио парк који је изградила његова породица

23.06.2021. 16:12
0
ИЗВОР: Nezavisne

Парк у Росуљама, који носи назив "Породични парк", данас је званично отворен, а направљен је с циљем уређења и очувања зелених површина у граду.

Градоначелник Драшко Станивуковић истакао је да ће и даље радити на очувању зелених површина у граду те да ће се борити да оне не буду претворено у бетон.     

Он је рекао да ће, осим парка који је отворен, бити изграђена још три парка, те да ће неки од њих такође бити отворени у јуну.   

- Одлучили смо да наш град максимално уредимо и да задржимо зелене површине, а не да посвуда буде бетон. Овај парк симболично носи назив 'Породични парк' - рекао је Станивуковић.

Како наводи, овај парк краси статуа мајке која доји дијете, што је симбол породице и мајки. Истакао је да је поносан на чињеницу да је његова породица донирала овом насељу парк. Додаје да оквирна вриједност овог парка и парка прекопута њега износи око 100.000 КМ.

Према његовим ријечима, у недјељу ће у овом насељу отворити и чесму која је посвећена борцима из Росуља, а који су свој живот дали за Републику Српску.

- Наставићемо и додатно да уређујемо ово насеље, а посвећено ћемо радити за сваки дио Бањалуке, за свако насеље - казао је Станивуковић.

Додао је и да се наставља уређење парка "Младен Стојановић" те да очекује да ће током љета бити завршена фонтана и уређење дијела шеталишта.

Такође, како наводи, наставља се са уређењем Кајак парка, а завршетак радова се очекује крајем јуна, односно почетком јула.

Коментари 0
Повезане вијести
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Бањалука: Жена скочила са зграде Бањалука: Жена скочила са зграде
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 40m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 53m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    6h 24m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 47m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 44m
    0