Станивуковић угостио књижевнике из Српске и региона

28.08.2021. 21:51
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Поводом 56. Коцчићевог збора градоначелник Бањалуке Драсшко Станивуковицћ угостио је  књижевнике из Републике Српске, Србије и Црне Горе, међу којима је и овогодишњи добитник Кочићеве награде српски књижевни бард, Љубивоје Ршмовић.

Градоначлник је са књижевницима који долазе из Београда, Новог Сада, Подгорице, Сремске Митровице и Бањалуке разговарао о Кочићу и његовој великој љубави према отаџбини, о његовом великом доприносу српском народу, српском језику и књижевности.

– Данас смо угостили наше књижевнике из земље и региона -учеснике 56. Кочићевог збора – поручио је градоначелник, истакавши да му је изузетна част бити домаћин људима који доприносе очувању нашег језика, писма, традиције и културе.

Он је рекао да се нада да је Бањалука успјела да се достојно присјети насшег великана током недјеље Кочићевог збора, те да буде добар домаћин свима који су били гости у нашем граду.

– Бањалуком су ових дана одзвањале Кочићеве ријечи, тако ће бити и вечерас, а посебно ми је драго што сам имао прилику да упознам Љубивоја Ршумовића, писца нашег дјетињства, човјека који многи називају водећимм савременим пјесником за дјецу и младе – истакао је он.

Овогодишњи добитник Кочићеве награде Љубивоје Ршумовић изразио је захвалност  Републици Српској, жирију који је одлучио да он добије награду, те градоначеллнику Драшку Станивуковићу на дивном гостопримству.

– Од Бањалуке и градоначелника добио сам љубав, па само љубављу могу и да узвратим – казао је Ршумовић те додао да је тим поводом симболично написао писмо Петру Кочићу, као поклон Бањалуци, у коме ће се многи препознати, а које ће бити прочитано на свечаној академији.

Подсјећамо, при крају је недјеља 56. Кочићевог збора, а према програму вечерас ће бити одржана свежана академија, док ће током сутрашњег дана бити приређен културно-умјетнички програм у Стричићима, чиме ће се званично затворити манифестација посвећена нашем великом књижевнику и народном трибуну Петру Кочићу.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Српска кроз стихове петнаестогодишње Кристине Лопатић из Пала Српска кроз стихове петнаестогодишње Кристине Лопатић из Пала
Драган Лукач осуђен на затворску казну због шамара Драшку Станивуковићу Драган Лукач осуђен на затворску казну због шамара Драшку Станивуковићу
Ево како би чувени српски књижевници изгледали данас (ФОТО) Ево како би чувени српски књижевници изгледали данас (ФОТО)
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    17h 39m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    17h 21m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    18h 15m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    15h 10m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    14h 12m
    0