Стање на цести Пале - Јахорина забрињавајуће (ФОТО)

06.08.2020. 14:34
7
ИЗВОР: Катера

Иако су локалне и републичке власти неколико пута најављивале реконструкцију регионалне цесте Пале - Јахорина, до обнове исте, из још увијек нејасних разлога, није дошло.

Посљедњи пут, приликом отварања нове дионице пута Тријјангла - Јасик, директор ЈП "Путеви РС" Ненад Нешић и премијер Српске Радован Вишковић најавили су и реконструкцију цесте до Јахорине до почетка зимске сезоне 2019/20., али од тога ништа није било.

Kад је ријеч о обнови дионице пута од Тријангле до Јахорине, Нешић је рекао да га је премијер Вишковић упознао да се ради на обезбјеђивању средстава за тај пројекат, јер "Путеви Републике Српске" у том тренутку нису имали средства за његову реализацију, речено је у јулу прошле године!

До тада, сви туристи који су долазили на Јахорину током прошле зимске сезоне, али и овог љета морали су да се возе по закрпљеном и на појединим мјестима веома лошем путу.

Највећи проблем представљају обилне кише, кад дословно ријека кише тече цестом низ Јахорину, углавном због недостатка канала и шахтова за кишну канализацију, а у зимском периоду долази до стварања огромних ледених површина, што омета нормално одвијање саобраћаја.

Ништа није боље ни на самој планини, гдје су локалне саобраћајнице и улице дословно уништене од масовног прекопавања због изградње објеката, прикључивања на водоводну и канализациону мрежу, али и због небриге оних који су након прекопавања требали да санирају те улице.

Такође, на неколико мјеста је дошло до поткопавања и обрушавања цесте на Јахорини, а те ризичне тачке нису саниране, док ни банкина и заштитних ограда недостаје на појединим мјестима.

Најлакше би било да кажемо да је комплетна површина Јахорине, која се односи на саобраћајнице, лоша и неусловна за нормално одвијање саобраћаја и да скоро не постоји ниједна улица која није неколико пута санирана и у којој не постоје рупе и канали.

Регионална цеста Пале - Јахорина је приоритет који се мора рјешавати и на реконструкцију истог се не смије чекати до почетка нове зимске сезоне.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Makso 06.08.2020. 17:50
    ne mojte mi tako protvu prešjednika. Vidjeli ste danas da utevi RS ne rade nikad bolje:

    https://www.rtvbn.com/3989554/putevi-srpske-dobili-pozitivan-revizorski-izvjestaj.

    Ko bi vama valjo.
  • Generic placeholder image
    Анонимно 06.08.2020. 17:41
    Milan
  • Generic placeholder image
    Tijana 06.08.2020. 17:35
    Trebate da uslikate novu dionicu puta,da vidite pravu sramotu!Ovaj put je odličan kakvi su novi putevi!Sramota!
  • Generic placeholder image
    Pajo 06.08.2020. 17:20
    Zar ce biti zimske sezone,obzirom na traumiranje naroda,nevjerujem da ce iko da omasti brkove od turista, blago nama unististe nas. I psihički i fizicki. A novčano i zdravstveno da negovorim
  • Generic placeholder image
    Rajka 06.08.2020. 17:19
    Sto niste snimili put iz poljica prema vikend naselju i dio puta koji pripada trnovskoj opštini,pa gore prema Pegiju,ma čista bruka i sramota,tolike rupcage,da ni kamion nemoze prolaziti a kamoli luksuzno vozilo i hoćete turiste a o koroni da i nepricam
  • Generic placeholder image
    podgrab 06.08.2020. 15:54
    otiđite ljudi na put prema podgrabu pa će te vidjeti šta je alarmantno
  • Generic placeholder image
    Srdjan 06.08.2020. 15:27
    Samo sijecite po Jahorini sumu pa ce jos vecih vodenih bujica biti.Put koji je izgradjen od Trijangle do Jasika nije obezbijedjen sto znaci nema podzida iznad puta.Tako i ovde se mogu desiti bujice i odroni.Znaci ni ova dionica puta nije zavrsena.
Повезане вијести
Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
Продужена сезона гријања у Палама Продужена сезона гријања у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 2m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    15h 35m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    15h 16m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    23h 58m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    20h 27m
    0