Stanje na cesti Pale - Jahorina zabrinjavajuće (FOTO)

06.08.2020. 14:34
7
IZVOR: Katera

Iako su lokalne i republičke vlasti nekoliko puta najavljivale rekonstrukciju regionalne ceste Pale - Jahorina, do obnove iste, iz još uvijek nejasnih razloga, nije došlo.

Posljednji put, prilikom otvaranja nove dionice puta Trijjangla - Jasik, direktor JP "Putevi RS" Nenad Nešić i premijer Srpske Radovan Višković najavili su i rekonstrukciju ceste do Jahorine do početka zimske sezone 2019/20., ali od toga ništa nije bilo.

Kad je riječ o obnovi dionice puta od Trijangle do Jahorine, Nešić je rekao da ga je premijer Višković upoznao da se radi na obezbjeđivanju sredstava za taj projekat, jer "Putevi Republike Srpske" u tom trenutku nisu imali sredstva za njegovu realizaciju, rečeno je u julu prošle godine!

Do tada, svi turisti koji su dolazili na Jahorinu tokom prošle zimske sezone, ali i ovog ljeta morali su da se voze po zakrpljenom i na pojedinim mjestima veoma lošem putu.

Najveći problem predstavljaju obilne kiše, kad doslovno rijeka kiše teče cestom niz Jahorinu, uglavnom zbog nedostatka kanala i šahtova za kišnu kanalizaciju, a u zimskom periodu dolazi do stvaranja ogromnih ledenih površina, što ometa normalno odvijanje saobraćaja.

Ništa nije bolje ni na samoj planini, gdje su lokalne saobraćajnice i ulice doslovno uništene od masovnog prekopavanja zbog izgradnje objekata, priključivanja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, ali i zbog nebrige onih koji su nakon prekopavanja trebali da saniraju te ulice.

Takođe, na nekoliko mjesta je došlo do potkopavanja i obrušavanja ceste na Jahorini, a te rizične tačke nisu sanirane, dok ni bankina i zaštitnih ograda nedostaje na pojedinim mjestima.

Najlakše bi bilo da kažemo da je kompletna površina Jahorine, koja se odnosi na saobraćajnice, loša i neuslovna za normalno odvijanje saobraćaja i da skoro ne postoji nijedna ulica koja nije nekoliko puta sanirana i u kojoj ne postoje rupe i kanali.

Regionalna cesta Pale - Jahorina je prioritet koji se mora rješavati i na rekonstrukciju istog se ne smije čekati do početka nove zimske sezone.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Makso 06.08.2020. 17:50
    ne mojte mi tako protvu prešjednika. Vidjeli ste danas da utevi RS ne rade nikad bolje:

    https://www.rtvbn.com/3989554/putevi-srpske-dobili-pozitivan-revizorski-izvjestaj.

    Ko bi vama valjo.
  • Generic placeholder image
    Anonimno 06.08.2020. 17:41
    Milan
  • Generic placeholder image
    Tijana 06.08.2020. 17:35
    Trebate da uslikate novu dionicu puta,da vidite pravu sramotu!Ovaj put je odličan kakvi su novi putevi!Sramota!
  • Generic placeholder image
    Pajo 06.08.2020. 17:20
    Zar ce biti zimske sezone,obzirom na traumiranje naroda,nevjerujem da ce iko da omasti brkove od turista, blago nama unististe nas. I psihički i fizicki. A novčano i zdravstveno da negovorim
  • Generic placeholder image
    Rajka 06.08.2020. 17:19
    Sto niste snimili put iz poljica prema vikend naselju i dio puta koji pripada trnovskoj opštini,pa gore prema Pegiju,ma čista bruka i sramota,tolike rupcage,da ni kamion nemoze prolaziti a kamoli luksuzno vozilo i hoćete turiste a o koroni da i nepricam
  • Generic placeholder image
    podgrab 06.08.2020. 15:54
    otiđite ljudi na put prema podgrabu pa će te vidjeti šta je alarmantno
  • Generic placeholder image
    Srdjan 06.08.2020. 15:27
    Samo sijecite po Jahorini sumu pa ce jos vecih vodenih bujica biti.Put koji je izgradjen od Trijangle do Jasika nije obezbijedjen sto znaci nema podzida iznad puta.Tako i ovde se mogu desiti bujice i odroni.Znaci ni ova dionica puta nije zavrsena.
Povezane vijesti
Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
Produžena sezona grijanja u Palama Produžena sezona grijanja u Palama
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    5h 6m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    16h 39m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    16h 20m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    21h 31m
    0
  • U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
    23h 15m
    13