Стање на путевима

29.09.2019. 09:21
0
ИЗВОР: Срна

Магла јутрос смањује видљивост на путевима који пролазе кроз котлине и уз ријечне токове, посебно на дионицама поред Саве, Босне, Дрине и Лашве, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Вози се по претежно сувим коловозима уз додатан опрез због могућих одрона камења и земље на коловоз.

На дионицама на којима се изводе радови саобраћај се одвија успорено, а регулисан је саобраћајном сигнализацијом.

Радови се изводе на дионицама магистралних путева Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново, Јоховац-Руданка, те регионалним путевима Лукавица-Пале и Шековићи-Цапарде.

У току су радови и на ауто-путу Градишка-Бањалука на локалитету Маховљанске петље, као и постављање наплатних станица “Александровац” и “Нова Топола”.

Због активираних клизишта возила пролазе једном траком на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре (Мачковац)-Челић, као и локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, док је на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град саобраћај потпуно обустављен.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На подручју Бањалуке режим у одвијању саобраћаја је измијењен на локацијама на којима се изводе радови и регулисан саобраћајном сигнализацијом.

Када је ријеч о ФБиХ, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Лепеница на локалитету Бан Брдо и Трешевине саобраћај је због радова преусмјерен из возне у претицајну траку, док се на дионици Подлугови-Сарајево сјевер саобраћа двосмјерно у дужини од три километра.

На регионалном Кисељак-Крешево сутра ће од 8.00 до 19.00 часова због радова бити обустављен саобраћај, а алтернативни правац је Кисељак-Лепеница-Крешево.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два у ноћним часовима саобраћај се обуставља од пола часа послије поноћи до 4.30 часова ујутро.

Током дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачане фреквенције возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Радови успоравају саобраћај и на дионицама магистралних путева Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Доњи Вакуф-Травник, Семизовац-Вогошћа, Ланиште-Кључ и Језеро-Јајце.

На граничним прелазима овог јутра нема задржавања. И даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња, између БиХ и Хрватске.

Из АМС савјетују возачима да без обзира на временске и саобраћајне услове буду максимално опрезни и да вожњу прилагоде условима и стању на путу.

Коментари 0
Повезане вијести
Хитно извршити провјеру безбједности пута Фоча-Сарајево Хитно извршити провјеру безбједности пута Фоча-Сарајево
У вечерњим часовима очекује се смањена видљивост због магле У вечерњим часовима очекује се смањена видљивост због магле
Возачи опрез, густа магла на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева Возачи опрез, густа магла на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    14h 0m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    14h 44m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    18h 49m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    18h 53m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    4h 20m
    0