Становници дијела насеља Коран годинама чекају на асфалт, канализацију и расвјету

25.04.2020. 09:21
12
ИЗВОР: Катера

Скоро је незамисливо да у 21. вијеку неко нема ријешено питање канализационе мреже, асфалт и уличну расвјету, као што је то у једном дијелу насеља Коран, гдје становници Ускочке улице у Палама већ годинама чекају давно обећане радове.

Истини за вољу, прије нешто мање од 10 година, асфалтиран је дио те улице од спортских терена на Корану ка излетишту Голи Коран у дужини од 250 метара, на изузетно високом успону, гдје је зими права "лутрија" изаћи аутомобилом.

 Асфалтирање се ту завршило, а остатак који кроз улицу Ускочка води према насељу које броји више од десет породичних кућа, у којима између осталог живе и дјеца и стари, препуштен је на милост и немилост надлежних у општини Пале, који кажу да то насеље није на листи приоритета.

Слика

У изјави за ОСМ телевизију један од становника тог дијела насеља Коран истакао је да су се више пута обраћали општини Пале, али да су им одговорили да тај дио Пала није на листи приоритета оних која требају да добију асфалт, расвјету и канализацију.

-Немамо уличну расвјету, асфалт, а ни одвоз смећа, а што је највећи проблем припадамо градској зони. Када пада киша морамо да излазимо и одгрћемо канале, јер вода прави велике проблеме - каже један од становника.

Кажу да због лошег пута имају честе проблеме са аутомобилима, односно на свако два до три мјесеца морају да мијењају дијелове кочионог система, амортизере и лежајеве.

-Три пута смо се обраћали и предавали писмене захтјеве, све су нам обећавали, али никад ништа нису испунили. Опет ћемо се обраћати и предавати захтјеве, а они ће обећавати - поручују становници из Ускочке улице.

Они кажу да су надлежни из општине прије три године дјелимично санирали ту улицу насипањем пута, међутим усљед недостатка правилно изграђених канала за кишну канализацију, мало јача киша дословно уништи пут!

Све што треба учинити како би ово насеље, изнад којег се налази природна оаза и једно од омиљених излетишта свих Паљана, са 2,5 километра дугим трим стазама, теретаном на отвореном и питком изворском водом, оживјело, јесте да се асфалтира пут, уради канализациона мрежа и одвод кишне канализације, као и да се постави улична расвјета.

Такође, неопходно је да се ријеши проблем одвоза смећа, јер није ни превелико чудо што до сада то није функционисало, јер је питање да ли возило за одвоз смећа може прићи овом насељу, с обзиром да је улица или тачније нешто што би требало да изгледа као улица, једва проходна.

Надамо се да ће овај текст, који нема за циљ да било кога дискредитује или опструише, како то често политичари воле да кажу, ријешити дугогодишњи проблем ових људи, који живе у непосредној близини градског дијела Пала.

 

Коментари 12
  • Generic placeholder image
    Pale 28.04.2020. 12:56
    Nek im je na obraz. Što ga više izadjem na izbore.
  • Generic placeholder image
    Pale 28.04.2020. 12:55
    Kako na Koranu tako i u Krivodolima, znaju račune poslati, a nikad niko od Opštinskih funkcionera nije došao da vide takva naselja. Oni ne znaju da to i postoji. Više obećanja a manje realizacije od trenutne ekipe u Opštini u odnosu na predhodne.
  • Generic placeholder image
    Nurko 26.04.2020. 06:59
    OSM TV će donirati za taj put
  • Generic placeholder image
    VUK 25.04.2020. 22:13
    Sta bi sa komentarom,gdje ode
  • Generic placeholder image
    VUK 25.04.2020. 22:09
    Evo setam svaki dan na Koran jer je gore oaza zdravlja ali put je nenormalno uništen,pa ako bi mogao gospodin načelnik opštine Jugović da lično dodje i uvjeri se u stvarno stanje puta i uslova za setace i ljude koji žive u 21vjeku
  • Generic placeholder image
    Miloš 25.04.2020. 19:51
    Ajde postavite komentar,ja napišem da je put haos i da je jadno i neuslovno,po setace a kamoli za ljude koji žive tu,ako me zatekne mrak ,na koranu,nemogu aici pjeske nevidi se nista.
  • Generic placeholder image
    Miloš 25.04.2020. 19:38
    Ajd pa gdje je komentar moj
  • Generic placeholder image
    Miloš 25.04.2020. 19:36
    Gdje mi ode komentar
  • Generic placeholder image
    Vuk 25.04.2020. 19:35
    Ja godinama idem na koran i svake godine su sve gori uslovi za setanje,trčanje i ljepotu prirode,onaj dio bi trebao da bude pretvoren u park za narod ali kako kad nema normalnog puta ,nema svjetla,nemozes se vratiti do Pala,centra,haos i jad
  • Generic placeholder image
    Pale 25.04.2020. 16:25
    Sramota je stvarno stanje puta, nema ništa od puta,rasvjete,kanalizacije,a 21 vjek,isla sam gore,šetala,bruka velika a so igrališta nema 10 min
  • Generic placeholder image
    Pale 25.04.2020. 16:21
    Sramota je stvarno stanje puta. Gore ni životinje nebi zivjele a kamoli ljudi,i ja sam se uvjerila u to,nema puta normalnog,rasvjete,kanalizacije,jadno a pet minuta do igrališta sa autom. Sramotaaa
  • Generic placeholder image
    Pale 25.04.2020. 15:12
    Sramota je stvarno,ja sam prolazio tim putem kroz naselje i noge polomiti,a iznad tih kuća,ljudi idu da šetaju i to je trim staza. Nemaju ni rasvjetu,ni put,ma ništa sami vode brigu o tom djelu puta,jadno
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    20h 31m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    18h 33m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    17h 26m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    17h 31m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    16h 34m
    1