Становништву Миљевине препоручују да се исели због клизишта

28.02.2020. 20:55
0
ИЗВОР: Радио Фоча

Општинска комисија обишла је јуче клизиште на подручју села Будањ у мјесној заједници Миљевина, на подручју општине Фоча.

У комисији кажу да је клизиште изнад површинског копа Новог рудника мрког угља „Миљевина“, које се први пут покренуло 2017, па се поново активирало 2018, наставило да се шири.

На угроженом подручју живе двије породице.

Шеф Цивилне заштите и члан општинске комисије Чедо Зеловић каже да су дали препоруку становницима да се иселе јер је клизиште додатно угрозило њихове куће.

-Општина, односно Цивилна заштита је дала препоруку становницима да би требало да се иселе, јер клизиште неће стати. Општина може да помогне и да пружи асистенцију приликом исељавања у људству и возилу. Наша констатација је да становништву и материјалним добрима пријети опасност, међутим, постоје надлежни који газдују површинским копом и они требају да се догворе са становницима, а општина у тај дио посла не улази. Kада све саберемо, становништво је угрожено и наша је препорука да изврше евакуацију на друго мјесто - рекао је Зеловић.

У општинском одјељењу за просторно уређење Радио Фочи је раније речено да породице, које су након активирања клизишта 2017. године остале да живе на угроженом подручју, воде судски спор са Новим рудником мрког угља око експропријације земљишта.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви
Миљевина: Почиње турнир у баскету посвећен Бојану Јањићу Миљевина: Почиње турнир у баскету посвећен Бојану Јањићу
Дјецу и потомке учити подвизима јунака из Миљевине Дјецу и потомке учити подвизима јунака из Миљевине
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    16h 0m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 51m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 38m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    9h 4m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 46m
    0