Стао ђачки превоз на Сокоцу, упитан рад аутобуске станице

28.05.2021. 12:22
3
ИЗВОР: Катера

Ђачки аутобуски превоз из неколико села са подручја општине Соколац од јутрос више не саобраћа ка школи, а о томе нико од родитеља није обавијештен, потврдили су ово порталу Катера једни од родитеља ове дјеце.

Кажу да су без превоза јутрос остали ђаци из села са Равне Романије који возаре аутобусима и комбијима превозничке фирме "Аутохерц", те да их нико о томе није обавијестио, те су дјеца из тог разлога умјесто у школи остала код куће.

Родитељи кажу да поред романијских села, ни ђаци из села Бујеч, Куле, Кнежине и Соколовића нису јутрос имала превоз до школе у Сокоцу.

У општини Соколац су нам рекли да се по овом питању обратимо Основној школи "Соколац", јер општина само суфинансира поправке аутобуса и нерентабилне линије.

Из аутопревозничке фирме "Аутохерц" смо добили одговор директора Љуба Бошњака, који нам је телефонским путем рекао да не жели давати изјаве по овом питању до понедјељка, када ће доћи на Соколац.

Додао је да ће аутобуска станица радити и даље, иако су родитељи у изјави за Катеру рекли да су добили информацију да аутобуска станица на Сокоцу престаје са радом од 1. јуна.

Из Основне школе "Соколац" су за портал Катера рекли да нису добили никакво званично саопштење нити информацију да ће доћи до прекида у превозу ђака.

Додали су да имају информацију да превоз неће наставити поменута фирма "Аутохерц" ни наредне седмице, те да ће школа организовати другог превозника да превози ученике до краја школске године.




Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Prcko 30.05.2021. 20:11
    Novace starino stara. Jedino ako je Srna radio u romanija putevima pa dosao po tebe i dijete sa ultom. Pored njega bi vas nasli tek na proljece. A firma se raspada jer je on ogulio kao sto ce i sve ostalo gdje mu se prilika ukaze. Moja starino dobra ne prilici ti imenu da si tako pises
  • Generic placeholder image
    Starina Novak 29.05.2021. 10:19
    Kupio ne kupio ta stanica i sve što je dobro bilo oko autobuskog prevoza u Sokocu je djelo tog Marjanovića Srne. Pet mjeseci čovjek nije na čelu firme i sve se raspalo, a lično je on kombijem dolazio na metar i po snjega po moje djete da bi stiglo u školu na vrijeme. Sokolac mora da cijeni one koji rade za taj grad!
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 28.05.2021. 15:48
    Sada će Srna da kupi autobusku stanicu i da radi za sebe,obzirom da je predsjednik skupštine opštine samo nebo će mu biti granica.
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО) Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    21h 45m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    22h 56m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    4h 36m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    7h 35m
    3
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    23h 55m
    0