Stao đački prevoz na Sokocu, upitan rad autobuske stanice

28.05.2021. 12:22
3
IZVOR: Katera

Đački autobuski prevoz iz nekoliko sela sa područja opštine Sokolac od jutros više ne saobraća ka školi, a o tome niko od roditelja nije obaviješten, potvrdili su ovo portalu Katera jedni od roditelja ove djece.

Kažu da su bez prevoza jutros ostali đaci iz sela sa Ravne Romanije koji vozare autobusima i kombijima prevozničke firme "Autoherc", te da ih niko o tome nije obavijestio, te su djeca iz tog razloga umjesto u školi ostala kod kuće.

Roditelji kažu da pored romanijskih sela, ni đaci iz sela Buječ, Kule, Knežine i Sokolovića nisu jutros imala prevoz do škole u Sokocu.

U opštini Sokolac su nam rekli da se po ovom pitanju obratimo Osnovnoj školi "Sokolac", jer opština samo sufinansira popravke autobusa i nerentabilne linije.

Iz autoprevozničke firme "Autoherc" smo dobili odgovor direktora Ljuba Bošnjaka, koji nam je telefonskim putem rekao da ne želi davati izjave po ovom pitanju do ponedjeljka, kada će doći na Sokolac.

Dodao je da će autobuska stanica raditi i dalje, iako su roditelji u izjavi za Kateru rekli da su dobili informaciju da autobuska stanica na Sokocu prestaje sa radom od 1. juna.

Iz Osnovne škole "Sokolac" su za portal Katera rekli da nisu dobili nikakvo zvanično saopštenje niti informaciju da će doći do prekida u prevozu đaka.

Dodali su da imaju informaciju da prevoz neće nastaviti pomenuta firma "Autoherc" ni naredne sedmice, te da će škola organizovati drugog prevoznika da prevozi učenike do kraja školske godine.




Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Prcko 30.05.2021. 20:11
    Novace starino stara. Jedino ako je Srna radio u romanija putevima pa dosao po tebe i dijete sa ultom. Pored njega bi vas nasli tek na proljece. A firma se raspada jer je on ogulio kao sto ce i sve ostalo gdje mu se prilika ukaze. Moja starino dobra ne prilici ti imenu da si tako pises
  • Generic placeholder image
    Starina Novak 29.05.2021. 10:19
    Kupio ne kupio ta stanica i sve što je dobro bilo oko autobuskog prevoza u Sokocu je djelo tog Marjanovića Srne. Pet mjeseci čovjek nije na čelu firme i sve se raspalo, a lično je on kombijem dolazio na metar i po snjega po moje djete da bi stiglo u školu na vrijeme. Sokolac mora da cijeni one koji rade za taj grad!
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 28.05.2021. 15:48
    Sada će Srna da kupi autobusku stanicu i da radi za sebe,obzirom da je predsjednik skupštine opštine samo nebo će mu biti granica.
Povezane vijesti
Ruska delegacija donijela na Novi Zejtinlik česticu "Plamena sjećanja" iz Moskve Ruska delegacija donijela na Novi Zejtinlik česticu "Plamena sjećanja" iz Moskve
Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ u ponedjeljak obilježava Dan škole Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ u ponedjeljak obilježava Dan škole
Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku" Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    21h 49m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    11h 45m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    23h 36m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    19h 16m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    22h 36m
    0