Старија лица да избјегавају кретање и кориштење јавног превоза

24.08.2020. 21:53
0
ИЗВОР: Srna

Кризни штаб Министарства здравства Кантона Сарајево препоручује особама старије животне доби, посебно хроничним болесницима, да због ситуације изазване вирусом корона, избјегавају беспотребна кретања и кориштење јавног превоза.

Према препорукама Кризног штаба Федералног министарства здравства, лицима старије животне доби се препоручује и редовно кориштење заштитне опреме, као и да максимално редукују одласке у ординације код породичног љекара и у болнице, уколико им није пријеко потребна здравствена заштита, саопштено је из Министарства здравства Кантона Сарајево.

У саопштењу се наводи да старија лица, уколико им је потребан рецепт или љекарски савјет, љекара прво контактирају телефоном.

Из Кризног штаба свим грађанима препоручују, да због епидемиолошке ситуације, избјегавају јавна окупљања и ограниче кретање, те да у случају појаве симптома /повишена температура, кашаљ, губитак чула мириса или укуса/ остану код куће и телефоном обавијесте породичног љекара од којег ће добити даља упутства.

Становницима Кантона Сарајево се препоручују да не путују у земље у којима је присутна висока трансмисија ковида 19, као и да годишњи одмор користе у БиХ, а онима који раде или живе у земљама у којима је присутна висока трансмисија вируса да не долазе у Кантон Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
У недјељу молитвени помен сахрањеним на гробљу Резаковина код Високог У недјељу молитвени помен сахрањеним на гробљу Резаковина код Високог
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 1m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 34m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 0m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 13m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 42m
    3