Сташа Чворо из Пала боравила на тестирању перспективних одбојкашица у Обреновцу

22.02.2022. 14:48
0
ИЗВОР: Катера

Чланица пионирске екипе ОК "Волеро" Пале Сташа Чворо, боравила је у Обреновцу у Србији на окупљању перспективних пионирки у организацији Одбојкашког савеза Србије.

Окупљање је наставак активности с циљем спортског развоја одбојкашица, у оквиру којег је Одбојкашки савез Србије крајем прошле године организовао тестирање. Тестиране су укупно 344 играчице из 88 клубова и 50 градова.

Сташа Чворо, члан ОК "Волеро" Пале, који тренира професор Синиша Руљ, одабрана је међу 34 перспективне дјевојчице са простора Србије и Републике Српске.

Слика

Фото: Приватна архива

Сташи је ово друго учешће у акцијама које организује Одбојкашки савез Србије, а значајно је напоменути да је и у претходној генерацији (2007.годиште), Кристина Топић, такође одбојкашица паљанског ОК”Волеро”, изабрана међу најталентованије пионирке и присуствовала сличном окупљању у Београду.

Тренер ОК “Волеро” Пале Синиша Руљ каже за портал Катера да у екипи има још дјевојчица које својим радом и талентом заслужују да се нађу међу одабранима, а са сигурношћу тврди да ће након генерација у којима су нас у пиониркој одбојкашкој елити представљале Кристина и Сташа, и у наредним годинама неке од паљанских дјевојчица бити међу најбољима.

Слика

Фото: Приватна архива

Да се у ОК “Волеро” Пале са дјевојчицама добро ради говори и чињеница да је клуб основан прије двије године, а другу годину узастопно биљежи пласман у врх табеле лиге за пионирке Републике Српске, као најбоља пионирска екипа у Сарајевско-романијској регији.

Клуб је настао управо из потребе да се дјеци, која  у Палама праве прве спортске кораке, омогући учешће у такмичењима и развијање спортског талента.

Треба напоменути да се кадеткиње клуба успјешно такмиче у Другој лиги Републике Српске, па би уз обезбјеђивање финансијских услова за такмичење, ускоро могли очекивати још једног прволигаша на подручју Источног Сарајева.

Коментари 0
Повезане вијести
Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
Продужена сезона гријања у Палама Продужена сезона гријања у Палама
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 41m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    12h 11m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    20h 34m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    11h 52m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    17h 3m
    0