Сташа Чворо из Пала боравила на тестирању перспективних одбојкашица у Обреновцу

22.02.2022. 14:48
0
ИЗВОР: Катера

Чланица пионирске екипе ОК "Волеро" Пале Сташа Чворо, боравила је у Обреновцу у Србији на окупљању перспективних пионирки у организацији Одбојкашког савеза Србије.

Окупљање је наставак активности с циљем спортског развоја одбојкашица, у оквиру којег је Одбојкашки савез Србије крајем прошле године организовао тестирање. Тестиране су укупно 344 играчице из 88 клубова и 50 градова.

Сташа Чворо, члан ОК "Волеро" Пале, који тренира професор Синиша Руљ, одабрана је међу 34 перспективне дјевојчице са простора Србије и Републике Српске.

Слика

Фото: Приватна архива

Сташи је ово друго учешће у акцијама које организује Одбојкашки савез Србије, а значајно је напоменути да је и у претходној генерацији (2007.годиште), Кристина Топић, такође одбојкашица паљанског ОК”Волеро”, изабрана међу најталентованије пионирке и присуствовала сличном окупљању у Београду.

Тренер ОК “Волеро” Пале Синиша Руљ каже за портал Катера да у екипи има још дјевојчица које својим радом и талентом заслужују да се нађу међу одабранима, а са сигурношћу тврди да ће након генерација у којима су нас у пиониркој одбојкашкој елити представљале Кристина и Сташа, и у наредним годинама неке од паљанских дјевојчица бити међу најбољима.

Слика

Фото: Приватна архива

Да се у ОК “Волеро” Пале са дјевојчицама добро ради говори и чињеница да је клуб основан прије двије године, а другу годину узастопно биљежи пласман у врх табеле лиге за пионирке Републике Српске, као најбоља пионирска екипа у Сарајевско-романијској регији.

Клуб је настао управо из потребе да се дјеци, која  у Палама праве прве спортске кораке, омогући учешће у такмичењима и развијање спортског талента.

Треба напоменути да се кадеткиње клуба успјешно такмиче у Другој лиги Републике Српске, па би уз обезбјеђивање финансијских услова за такмичење, ускоро могли очекивати још једног прволигаша на подручју Источног Сарајева.

Коментари 0
Повезане вијести
Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске
Анђела Вуковић на папиру оживљава ликове из књижевних дјела (ФОТО) Анђела Вуковић на папиру оживљава ликове из књижевних дјела (ФОТО)
Хуманитарни плесни мјузикл за Предрага Крсмановића у јулу у Палама Хуманитарни плесни мјузикл за Предрага Крсмановића у јулу у Палама
Најчитаније
 • Запалио се мушкарац, повријеђен и полицајац који је покушао да га заустави
  13h 8m
  0
 • Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
  11h 27m
  5
 • Пацијент хеликоптером транспортован за Београд
  13h 32m
  0
 • Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске
  14h 58m
  0
 • Почело распоређивање специјалаца на Косову и Метохији
  6h 31m
  0