Staša Čvoro iz Pala boravila na testiranju perspektivnih odbojkašica u Obrenovcu

22.02.2022. 14:48
0
IZVOR: Katera

Članica pionirske ekipe OK "Volero" Pale Staša Čvoro, boravila je u Obrenovcu u Srbiji na okupljanju perspektivnih pionirki u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije.

Okupljanje je nastavak aktivnosti s ciljem sportskog razvoja odbojkašica, u okviru kojeg je Odbojkaški savez Srbije krajem prošle godine organizovao testiranje. Testirane su ukupno 344 igračice iz 88 klubova i 50 gradova.

Staša Čvoro, član OK "Volero" Pale, koji trenira profesor Siniša Rulj, odabrana je među 34 perspektivne djevojčice sa prostora Srbije i Republike Srpske.

Slika

Foto: Privatna arhiva

Staši je ovo drugo učešće u akcijama koje organizuje Odbojkaški savez Srbije, a značajno je napomenuti da je i u prethodnoj generaciji (2007.godište), Kristina Topić, takođe odbojkašica paljanskog OK”Volero”, izabrana među najtalentovanije pionirke i prisustvovala sličnom okupljanju u Beogradu.

Trener OK “Volero” Pale Siniša Rulj kaže za portal Katera da u ekipi ima još djevojčica koje svojim radom i talentom zaslužuju da se nađu među odabranima, a sa sigurnošću tvrdi da će nakon generacija u kojima su nas u pionirkoj odbojkaškoj eliti predstavljale Kristina i Staša, i u narednim godinama neke od paljanskih djevojčica biti među najboljima.

Slika

Foto: Privatna arhiva

Da se u OK “Volero” Pale sa djevojčicama dobro radi govori i činjenica da je klub osnovan prije dvije godine, a drugu godinu uzastopno bilježi plasman u vrh tabele lige za pionirke Republike Srpske, kao najbolja pionirska ekipa u Sarajevsko-romanijskoj regiji.

Klub je nastao upravo iz potrebe da se djeci, koja  u Palama prave prve sportske korake, omogući učešće u takmičenjima i razvijanje sportskog talenta.

Treba napomenuti da se kadetkinje kluba uspješno takmiče u Drugoj ligi Republike Srpske, pa bi uz obezbjeđivanje finansijskih uslova za takmičenje, uskoro mogli očekivati još jednog prvoligaša na području Istočnog Sarajeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    16h 3m
    5
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    18h 46m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    13h 38m
    5
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    22h 31m
    0
  • Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
    20h 32m
    0