Стефан остављен у контејнеру, Тадија у снијегу, сада имају нове животе

05.11.2019. 19:46
0
ИЗВОР: Блиц

Тужна прича добије обрисе оне са срећним крајем. Беба која је остављена и пронађена контејнеру прије два мјесеца, добила је старатељску породицу, али и име.

Стефан, дјечак пронађен у кеси у контејнер у београдском насељу Жарково, сада је у топлом дому, а како је навео министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић током посјете породици, увјерио се да беба “одраста у добрим условима”, као и једна малољетна дјевојчица дата на старање.

– Ова хранитељска породица заиста пружа сву могућу пажњу и његу и Стефану и малољетној дјевојчици и веома сам задовољан условима у којима одрастају. Беба Стефан је веома напредовао, с обзиром на претходни пут када смо га видјели, а то је доказ да се о њему брине на адекватан начин – рекао је Ђорђевић.

Подсјећања ради, тек рођену бебу остављену у контејнеру пронашао је крајем августа пензионер Слободан Цветковић из београдског насеља Жарково, и одмах алармирао полицију и Хитну помоћ, а детаљи које је тада открио показују да је новорођенче само пуким стицајем срећних околности преживело.

– У првом тренутку помислио сам да је нека мачка упала у контејнер. Почео сам да помјерам ђубре не би ли је пронашао и ослободио, а онда сам угледао затворену кесу из које се тај звук чуо. Отворио сам је у угледао бебу, тек рођену, била је још сва крвава – испричао је тај пензионер.

Како је рекао, када је кесу отворио беба није плакала, већ је само стењала. Шокиран и потресен призором, одмах је отрчао у стан, који се налази у непосредној близини контејнера, испричао супрузи шта је видио и одмах позвао Хитну помоћ и полицију.

Како сазнаје Блиц, бебу у првом тренутку нико није смио да узме, јер су се плашили да је не повриједе, али је добра околност била та што су Хитна помоћ и полиција дошли невјероватно брзо, послије свега неколико минута.Тада су видјели да је ријеч о тек рођеном дјечаку, који је на себи још имао пупчану врпцу и постељицу и да је био сав крвав, што је указало на то да је у контејнер остављен непосредно по рођењу.

Тадија пронађен у снијегу

Мали Тадија, који је остављен у снијегу одмах по рођењу, налази се у хранитељској породици, а у понедјељак је почео процес “проналаска усвојитеља”.

– Тадија је сада порастао, а вријеме је брзо прошло од када смо га први пут посјетили, када је имао непуних мјесец дана и био смјештен у ову породицу. Његова судбина потресла је цијелу Србију, па и мене лично и сада могу да кажем да сам срећан што је беба добро и што живи у добрим условима, а вјерујем да ће након усвојења, његово одрастање бити такође безбрижно и срећно, што и заслужује – рекао је Ђорђевић и додао да је пука срећа била то што је преживио у условима у којима је остављен и што нема никаквих здравствених посљедица.

Хранитељска породица у којој живи Тадија има седморо дјеце, од којих је четворо биолошких, а троје на хранитељству.

Коментари 0
Повезане вијести
Мајка првих четворки у историји Бањалуке: Личе, али већ им сада видим различиту нарав Мајка првих четворки у историји Бањалуке: Личе, али већ им сада видим различиту нарав
Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    8h 46m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    19h 4m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    19h 10m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    19h 8m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    17h 59m
    0