Stefan ostavljen u kontejneru, Tadija u snijegu, sada imaju nove živote

05.11.2019. 19:46
0
IZVOR: Blic

Tužna priča dobije obrise one sa srećnim krajem. Beba koja je ostavljena i pronađena kontejneru prije dva mjeseca, dobila je starateljsku porodicu, ali i ime.

Stefan, dječak pronađen u kesi u kontejner u beogradskom naselju Žarkovo, sada je u toplom domu, a kako je naveo ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević tokom posjete porodici, uvjerio se da beba “odrasta u dobrim uslovima”, kao i jedna maloljetna djevojčica data na staranje.

– Ova hraniteljska porodica zaista pruža svu moguću pažnju i njegu i Stefanu i maloljetnoj djevojčici i veoma sam zadovoljan uslovima u kojima odrastaju. Beba Stefan je veoma napredovao, s obzirom na prethodni put kada smo ga vidjeli, a to je dokaz da se o njemu brine na adekvatan način – rekao je Đorđević.

Podsjećanja radi, tek rođenu bebu ostavljenu u kontejneru pronašao je krajem avgusta penzioner Slobodan Cvetković iz beogradskog naselja Žarkovo, i odmah alarmirao policiju i Hitnu pomoć, a detalji koje je tada otkrio pokazuju da je novorođenče samo pukim sticajem srećnih okolnosti preživelo.

– U prvom trenutku pomislio sam da je neka mačka upala u kontejner. Počeo sam da pomjeram đubre ne bi li je pronašao i oslobodio, a onda sam ugledao zatvorenu kesu iz koje se taj zvuk čuo. Otvorio sam je u ugledao bebu, tek rođenu, bila je još sva krvava – ispričao je taj penzioner.

Kako je rekao, kada je kesu otvorio beba nije plakala, već je samo stenjala. Šokiran i potresen prizorom, odmah je otrčao u stan, koji se nalazi u neposrednoj blizini kontejnera, ispričao supruzi šta je vidio i odmah pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Kako saznaje Blic, bebu u prvom trenutku niko nije smio da uzme, jer su se plašili da je ne povrijede, ali je dobra okolnost bila ta što su Hitna pomoć i policija došli nevjerovatno brzo, poslije svega nekoliko minuta.Tada su vidjeli da je riječ o tek rođenom dječaku, koji je na sebi još imao pupčanu vrpcu i posteljicu i da je bio sav krvav, što je ukazalo na to da je u kontejner ostavljen neposredno po rođenju.

Tadija pronađen u snijegu

Mali Tadija, koji je ostavljen u snijegu odmah po rođenju, nalazi se u hraniteljskoj porodici, a u ponedjeljak je počeo proces “pronalaska usvojitelja”.

– Tadija je sada porastao, a vrijeme je brzo prošlo od kada smo ga prvi put posjetili, kada je imao nepunih mjesec dana i bio smješten u ovu porodicu. Njegova sudbina potresla je cijelu Srbiju, pa i mene lično i sada mogu da kažem da sam srećan što je beba dobro i što živi u dobrim uslovima, a vjerujem da će nakon usvojenja, njegovo odrastanje biti takođe bezbrižno i srećno, što i zaslužuje – rekao je Đorđević i dodao da je puka sreća bila to što je preživio u uslovima u kojima je ostavljen i što nema nikakvih zdravstvenih posljedica.

Hraniteljska porodica u kojoj živi Tadija ima sedmoro djece, od kojih je četvoro bioloških, a troje na hraniteljstvu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 30 beba Srpska bogatija za 30 beba
Srpska bogatija za 25 beba Srpska bogatija za 25 beba
Grad bogatiji za djevojčicu Grad bogatiji za djevojčicu
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    16h 19m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    18h 10m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 57m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 23m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    12h 5m
    0