СТЕЛЕКС организује бесплатну школу електронике за средњошколце

11.05.2022. 12:07
1
ИЗВОР: katera.news

Омладинско удружење студената Електротехничког факултета „СТЕЛЕКС“ организује бесплатну школу електронике за средњошколце са подручја  града Источно Сарајево.

Из овог удружења су најавили да ће у полазни школе бити у прилици да науче карактеристике и примјену основних електронских компоненти и интегирсаних кола у једноставним електронским склоповима, практичан рад у лабораторији, основе Embedded програмирања , рад са Arduino развојном плочом, те практична примјена поменуте плоче за израду малог електручног аутомобила.

Школа ће се реализовати у лабораторијама Електротехничког факултета у пет термина у вечерњим сатима од по два часа, 17, 19, 21, 24 и 26. маја.

Укупно ће бити одржано 10 часова. Број мјеста је ограничен на 21.

-  Након успјешно организоване школе веб програмирања, наше удружење организује и бесплатну школу електронике. Кроз интерактиван рад у лабораторији, полазници школе ће се упознати са основним електронским компонентама, њиховим карактеристикама и могућношћу њихове примјене, те основама ембеддед програмирања. На крају курса, имаће прилику да направе свој мали електрични аутомобил – рекла је Тијана Беговић, студент четврте године на смјеру Аутоматика и електроника и уједно један од предавача школе електронике.

Средњошколци се могу пријавити путем броја телефона: +38766795232, као и путем имејла @steleks.etf@gmail.com

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Građanin 11.05.2022. 16:43
    Sve pohvale za Elektrotehnički fakultet. Fakultet koji gura naš grad, podržava mlade. Svaka čast!
Повезане вијести
Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду"
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 23m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    18h 7m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 12m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 16m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    7h 43m
    0