STELEKS organizuje besplatnu školu elektronike za srednjoškolce

11.05.2022. 12:07
1
IZVOR: katera.news

Omladinsko udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta „STELEKS“ organizuje besplatnu školu elektronike za srednjoškolce sa područja  grada Istočno Sarajevo.

Iz ovog udruženja su najavili da će u polazni škole biti u prilici da nauče karakteristike i primjenu osnovnih elektronskih komponenti i integirsanih kola u jednostavnim elektronskim sklopovima, praktičan rad u laboratoriji, osnove Embedded programiranja , rad sa Arduino razvojnom pločom, te praktična primjena pomenute ploče za izradu malog elektručnog automobila.

Škola će se realizovati u laboratorijama Elektrotehničkog fakulteta u pet termina u večernjim satima od po dva časa, 17, 19, 21, 24 i 26. maja.

Ukupno će biti održano 10 časova. Broj mjesta je ograničen na 21.

-  Nakon uspješno organizovane škole veb programiranja, naše udruženje organizuje i besplatnu školu elektronike. Kroz interaktivan rad u laboratoriji, polaznici škole će se upoznati sa osnovnim elektronskim komponentama, njihovim karakteristikama i mogućnošću njihove primjene, te osnovama embedded programiranja. Na kraju kursa, imaće priliku da naprave svoj mali električni automobil – rekla je Tijana Begović, student četvrte godine na smjeru Automatika i elektronika i ujedno jedan od predavača škole elektronike.

Srednjoškolci se mogu prijaviti putem broja telefona: +38766795232, kao i putem imejla @steleks.etf@gmail.com

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Građanin 11.05.2022. 16:43
    Sve pohvale za Elektrotehnički fakultet. Fakultet koji gura naš grad, podržava mlade. Svaka čast!
Povezane vijesti
Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu"
BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    18h 21m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    16h 23m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    15h 21m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    15h 16m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    14h 24m
    1