СТЕЛЕКС организује бесплатну школу програмирања за средњошколце

21.03.2022. 19:13
0
ИЗВОР: katera.news

Омладинско удружење студената Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву „СТЕЛЕКС" организује бесплатну школу "wеb" програмирања за све ученике средњих школа са територије града Источно Сарајево.

Потпуно бесплатна школа програмирања „WEBS" биће одржана у модерним рачунарским лабораторијама у згради Електротехничког факултета у периоду од 28. марта до 10. априла 2022. године, и то у шест различитих термина, 28. и 30. марта, 2, 6, 9, и 10. априла.

Школа "web" програмирања прилагођена је за апсолутне почетнике, па тако не захтијева никаква претходна знања из области "IT"-a и програмирања. Обухвата основне језике за израду "web" страница као што су HTML, CSS i JavaScript.

Током трајања предавања, полазници ће научити концепт, начин функционисања и рад "web" страница, који обухвата и практичан рад на креирању статичних и интерактивних "wеб" страница.

У посљедњем, односно шестом термину биће организовано такмичење за све полазнике школе, гдје ће сваки полазник добити задатак, који је могуће ријешити на основу претходно пређеног градива.

Најбољи појединац биће новчано награђен износом од 100 КМ. Термини ће бити у послијеподневним часовима.

Максималан број полазника је 30. Детаљне информације полазници ће добити приликом пријаве.

Пријавити се могу на два начина, на број телефона +38766795232 (позив и Вибер) или на и-мејл адресу: steleks.etf@gmail.com

Коментари 0
Повезане вијести
Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду"
СТЕЛЕКС организује бесплатни двоседмични курс за средњошколце СТЕЛЕКС организује бесплатни двоседмични курс за средњошколце
Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електр...
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 12m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 54m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 27m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 1m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 46m
    3