Стевандић о инциденту с интонирањем химне самопроглашеног Косова: Срамота за Републику Српску

03.09.2024. 12:50
6
ИЗВОР: vrbasmedia.com

Предсједник Народне скупштине Републике Српске и лидер Уједињене Српске др Ненад Стевандић изразио је дубоко незадовољство због инцидента у Источном Сарајеву, гд‌је је током спортског такмичења интонирана химна самопроглашене и непризнате државе Косово. Стевандић је ову ситуацију назвао “срамотом” и “катастрофом” за Републику Српску.

- Не могу да вјерујем да је у Источном Сарајеву, колијевци Републике Српске, дозвољено интонирање химне државе коју ни БиХне признаје. Срамота ме је да таква ствар може да се деси, и захтијевам да они који су то омогућили буду искључени из свих друштвених, политичких и спортских активности у Републици Српској. Лично се извињавам, иако немам директне везе с тим догађајем - рекао је Стевандић.

Стевандић је нагласио да је оваква ситуација посебно болна због тренутне политичке и друштвене климе. Према његовим ријечима, инцидент у Источном Сарајеву представља озбиљан напад на углед Републике Српске, који додатно компликује већ напет однос, с обзиром на спровођење терора над Србима на Косову и свеприсутну политичку нестабилност у региону.

- Видјели смо шта се дешава на Косову, гд‌је људи не могу да обезбиједе основне животне потребе. У исто вријеме, у Источном Сарајеву се догодио инцидент у којем је интонирана химна државе коју Босна и Херцеговина не признаје. Ова провокација је неприхватљива и недопустива за све нас - поручује Стевандић.

Он је додао да овакви инциденти не само што су политички увредљиви, већ дубоко емотивно погађају народ Републике Српске. Стевандић је изразио жаљење што није било јаче реакције других лидера и јавних лица, наглашавајући да ће инсистирати на строжим мјерама против оних који су допринијели овом инциденту.

- Заиста ми је жао што ниједна озбиљна реакција није усљедила, иако је јасно да су овакви инциденти велика увреда за све нас. Потребно је јасно ставити до знања да Република Српска неће толерисати овакве провокације - додаје Стевандић.

Стевандић је поручио да ће Република Српска и даље радити на очувању свог идентитета и интегритета и да ће се залагати за достојанство и правду за све своје грађане, те да се прави однос Републике Српске према Србји могао вид‌јети јуче у Станарима током отварања Дома здравља.

- Волимо Србију и Српску. То је била једна од главних порука. Велик је значај Србије у развоју Републике Српске кроз инвестиције које су реализоване у посљедњих десет година и које су оставиле трајан утицај на заједницу. Ти пројекти су значајно побољшали квалитет живота и пружили радост људима, док су исте те грађевине остале уклесане у камен као симбол напретка - додаје Стевандић.

Стевандић закључује да борба за праведност и поштовање наших вриједности се наставља, те да неће дозволити било коме да понижава или омаловажава Републику Српску и Србију.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Ime: 04.09.2024. 09:45
    O kakvoj “republici” vi imbecili pricate? Mislite na entitetski isprdak zvani rs? Jer one republike vidio nije
  • Generic placeholder image
    Rašo 03.09.2024. 19:33
    Krme jedno kome bacaš lug u oči
  • Generic placeholder image
    Joakim 03.09.2024. 15:39
    Konjina krmak se izvinjava a pokrao Republiku ko niko
  • Generic placeholder image
    Paljanin 03.09.2024. 14:31
    A Vujicic nosi grb na kome pise UCK, mali coravko i ne vidi nista, strasno ko nama upravlja!
  • Generic placeholder image
    Suzana 03.09.2024. 14:17
    U pravu si Stevandicu.Sram ih bilo koje god to dozvolio i to upravo sada dok nas narod pati dok ga ugnjetavaju i ponizavaju na Kosovu.Nema opravdanja za ovo iako se neki pokusavaju opravdati.

  • Generic placeholder image
    Skijaš 03.09.2024. 13:14
    Slažem se sa ovim krmkom.
Повезане вијести
Паљани прваци Балкана у џију-џицуу Паљани прваци Балкана у џију-џицуу
Прекид у водоснабдијевању у насељу Добриња I Прекид у водоснабдијевању у насељу Добриња I
Почео „Лут фест 2024" У Источном Сарајеву Почео „Лут фест 2024" У Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    17h 41m
    2
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    18h 54m
    0
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    19h 34m
    0
  • Прекид у водоснабдијевању у насељу Добриња I
    11h 57m
    0
  • Паљани прваци Балкана у џију-џицуу
    11h 8m
    0