Stevandić o incidentu s intoniranjem himne samoproglašenog Kosova: Sramota za Republiku Srpsku

03.09.2024. 12:50
6
IZVOR: vrbasmedia.com

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i lider Ujedinjene Srpske dr Nenad Stevandić izrazio je duboko nezadovoljstvo zbog incidenta u Istočnom Sarajevu, gd‌je je tokom sportskog takmičenja intonirana himna samoproglašene i nepriznate države Kosovo. Stevandić je ovu situaciju nazvao “sramotom” i “katastrofom” za Republiku Srpsku.

- Ne mogu da vjerujem da je u Istočnom Sarajevu, kolijevci Republike Srpske, dozvoljeno intoniranje himne države koju ni BiHne priznaje. Sramota me je da takva stvar može da se desi, i zahtijevam da oni koji su to omogućili budu isključeni iz svih društvenih, političkih i sportskih aktivnosti u Republici Srpskoj. Lično se izvinjavam, iako nemam direktne veze s tim događajem - rekao je Stevandić.

Stevandić je naglasio da je ovakva situacija posebno bolna zbog trenutne političke i društvene klime. Prema njegovim riječima, incident u Istočnom Sarajevu predstavlja ozbiljan napad na ugled Republike Srpske, koji dodatno komplikuje već napet odnos, s obzirom na sprovođenje terora nad Srbima na Kosovu i sveprisutnu političku nestabilnost u regionu.

- Vidjeli smo šta se dešava na Kosovu, gd‌je ljudi ne mogu da obezbijede osnovne životne potrebe. U isto vrijeme, u Istočnom Sarajevu se dogodio incident u kojem je intonirana himna države koju Bosna i Hercegovina ne priznaje. Ova provokacija je neprihvatljiva i nedopustiva za sve nas - poručuje Stevandić.

On je dodao da ovakvi incidenti ne samo što su politički uvredljivi, već duboko emotivno pogađaju narod Republike Srpske. Stevandić je izrazio žaljenje što nije bilo jače reakcije drugih lidera i javnih lica, naglašavajući da će insistirati na strožim mjerama protiv onih koji su doprinijeli ovom incidentu.

- Zaista mi je žao što nijedna ozbiljna reakcija nije usljedila, iako je jasno da su ovakvi incidenti velika uvreda za sve nas. Potrebno je jasno staviti do znanja da Republika Srpska neće tolerisati ovakve provokacije - dodaje Stevandić.

Stevandić je poručio da će Republika Srpska i dalje raditi na očuvanju svog identiteta i integriteta i da će se zalagati za dostojanstvo i pravdu za sve svoje građane, te da se pravi odnos Republike Srpske prema Srbji mogao vid‌jeti juče u Stanarima tokom otvaranja Doma zdravlja.

- Volimo Srbiju i Srpsku. To je bila jedna od glavnih poruka. Velik je značaj Srbije u razvoju Republike Srpske kroz investicije koje su realizovane u posljednjih deset godina i koje su ostavile trajan uticaj na zajednicu. Ti projekti su značajno poboljšali kvalitet života i pružili radost ljudima, dok su iste te građevine ostale uklesane u kamen kao simbol napretka - dodaje Stevandić.

Stevandić zaključuje da borba za pravednost i poštovanje naših vrijednosti se nastavlja, te da neće dozvoliti bilo kome da ponižava ili omalovažava Republiku Srpsku i Srbiju.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Ime: 04.09.2024. 09:45
    O kakvoj “republici” vi imbecili pricate? Mislite na entitetski isprdak zvani rs? Jer one republike vidio nije
  • Generic placeholder image
    Rašo 03.09.2024. 19:33
    Krme jedno kome bacaš lug u oči
  • Generic placeholder image
    Joakim 03.09.2024. 15:39
    Konjina krmak se izvinjava a pokrao Republiku ko niko
  • Generic placeholder image
    Paljanin 03.09.2024. 14:31
    A Vujicic nosi grb na kome pise UCK, mali coravko i ne vidi nista, strasno ko nama upravlja!
  • Generic placeholder image
    Suzana 03.09.2024. 14:17
    U pravu si Stevandicu.Sram ih bilo koje god to dozvolio i to upravo sada dok nas narod pati dok ga ugnjetavaju i ponizavaju na Kosovu.Nema opravdanja za ovo iako se neki pokusavaju opravdati.

  • Generic placeholder image
    Skijaš 03.09.2024. 13:14
    Slažem se sa ovim krmkom.
Povezane vijesti
Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu
Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
Počeo „Lut fest 2024" U Istočnom Sarajevu Počeo „Lut fest 2024" U Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    15h 39m
    2
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    16h 52m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    17h 32m
    0
  • Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
    9h 55m
    0
  • Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
    15h 28m
    0