Стижу респиратори и 25.000 ТЕСТОВА за корона вирус

21.03.2020. 16:17
0
ИЗВОР: Srpska.info

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће се сутра састати са предсједником Србије Александром Вучићем, који је обећао да ће дио пакета помоћи из Кине преусмјерити у БиХ.

Додик је истакао да сутра путује у Србију, те објаснио како су потребни респиратори, маске, рукавице, комбинезони за здравствене раднике, иако их тренутно има довољно.

– Морамо ојачати регионалне болнице респираторима и службу за тестирање да би се центри отварали и у Бијељини, Добоју, Фочи, Источном Срајеву, јер се тренутно тестира само у Бањалуци – рекао је Додик за Алтернативну телевизију.

Он је најавио да треба стићи 25.000 тестова.

– Значила би нам било каква врста помоћи и било који број респиратора – истакао је Додик.

Он је подсјетио да се за помоћ обратио предсједницима Кине и Турске да омогуће да БиХ од њих купи потребну медицинску опрему.

Према његовим ријечима, хуманитарну помоћ обећао му је и турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган, али и да се фирмама из БиХ омогући да купују медицинску опрему и лијекове у Турској и да се скида забрана извоза за БиХ.

Додик је рекао да се за помоћ обратио и Русији, а очекује је и од ЕУ, да дозволе да се минималне количине респиратора купе у Њемачкој.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 22m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 27m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 55m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 29m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 35m
    0