Стојковић: Побједа над Португалијом - поклон српском народу

17.11.2021. 22:07
0
ИЗВОР: СРНА

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси рекао је да је величанствена побједа против Португалије у Лисабону, којом су се његови изабраници пласирали на Свјетско првенство у Катару наредне године, поклон српском народу.

Стојковић је оцијенио да је народ умио да препозна борбеност, жељу и жртвовање његових играча за тим, па су сви у тиму Србије осјећали велику подршку.

- Направљен је велики резултат. Победили смо велику Португалију у Лисабону у утакмици која је била пресудна. Од почетка нашег дружења, од марта ове године, веровао сам да Србија има потенцијал да одигра за оно место које води на Мундијал. Био сам сигуран у то и успео сам да тај оптимизам пренесем на играче - рекао је Стојковић за РТС.

Стојковић је истакао да је тактичко опредјељење да репрезентација игра офанзивно донијела оно што он жели да види, а то је да Србија буде лепршава, концентрисана и нападачки расположена.

- Нисмо се бојали Португалије. Рекао сам им да се игра финале и да смо ми тим који се пита какав ће исход бити на крају меча. Апсолутно нас не интересује име противника. Интересује нас само оно што ми радимо и оно што можемо да урадимо - рекао је селектор.

На питање зашто је посљедња четири минута утакмице након побједносног гола Александра Митровића провео у свлачинионици умјесто на клупи, Пикси је одговорио да је желио да пронађе свој мир.

- Био сам сигуран да нас тај Митровићев гол води на Мундијал и нисам желео да ми се ти снови покваре - објаснио је Стојковић.

Он је открио да је у први мах помислио да је Митровић погодио само спољни дио мреже, али да је схватио да је био гол када је видио српске играче да се радују.

- Јасно ми је било да је то гол који нас води на Светско првенство, који нам остварује снове. Када сам видео четири минута надокнаде, отишао сам у свлачионицу. Стадион није подрхтавао, што значи да иде у добром правцу - рекао је Пикси. 

Коментари 0
Повезане вијести
Ово је Пиксијев тим за Русију Ово је Пиксијев тим за Русију
Пикси о Видићевим изјавама: Неистина и простаклук Пикси о Видићевим изјавама: Неистина и простаклук
Фудбалски савез тзв. Косова поднио жалбу против Пиксија Фудбалски савез тзв. Косова поднио жалбу против Пиксија
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 36m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    3h 34m
    6
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    12h 0m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    10h 15m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    11h 54m
    0