Пикси више неће бити селектор?!

26.06.2024. 17:52
3
ИЗВОР: glassrpske.com

Драган Стојковић Пикси ће бити смjењен са позиције селектора репрезентације Србије након неуспjеха на Европском првенству u Њемачкој, јавио је Курир.

Орлови су, подсјетимо, завршили такмичење у групи Ц на посљедњем мјесту са два бода и једним постигнутим голом.

Међутим, већи проблем од тога представља стање у екипи, неповјерење играча у одлуке Пиксија и генерално незадовољство репрезентативаца.

Много ствари је довело до тога да Фудбалски савез Србије прекине сарадњу са Пиксијем, упркос чињеници да је он недавно, у мају ове године, продужио уговор до 2026. године, наводи Курир.

Капитен Душан Тадић је више пута током боравка у Њемачкој исказао незадовољство третманом који има од Стојковића, а са њим су се побунили и поједини саиграчи који су дан након утакмице против Данске у трећем колу дошли до закључка и одлуке да су спремни да се у будућности не одазивају позиву националног тима док је Стојковић на клупи.

Сада ти исти фудбалери пред собом више немају тај проблем.

Драган Стојковић је преузео репрезентацију Србије у марту 2021. године када је представљао право освјежење. Донио је велики помак у игри Орлова који су квалификације за Свјетско првенство завршили на првом мјесту у групи са Португалом уз победу у последњем колу против Португалаца у Лисабону за директан пласман у Катар.

Обезбједила је Србија и одлазак у А Лигу нација, затим и учешће на Европском првенству у Немачкој, првом послије 24 године.

Међутим, учинак на два велика такмичења био је разочаравајући.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 27.06.2024. 08:34
    Da je sebe uveo da igra koje poluvrijeme možda bi bolje prošli.
  • Generic placeholder image
    Slouden 27.06.2024. 00:23
    Dobar da se kfalifikujemo, poslije se pogubi pojma nema. A I fudbalere treba izdegeneciti konacno niko ne trci koliko bi trebao. Pavlovic jedino
  • Generic placeholder image
    Djunta 26.06.2024. 21:30
    Dobar je Piksi. Sada jednog grobara na klupicu...
Повезане вијести
Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије
Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА
"Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању "Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    15h 18m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    11h 50m
    0
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    4h 21m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    6h 11m
    3
  • У Српској поскупљује брашно
    16h 48m
    1