Столар Миле својим поступком поново одушевљава

25.11.2019. 20:48
0
ИЗВОР: Srpska.info

Милорад Јурковић из Раковца код Беочина, познатији као Столар Миле, још једном је доспио у жижу јавности због свог хуманог чина.

Наиме, овај хуманитарац је одбио да оде у Њујорк на додјелу награде Хуманиста године и истакао да жели да новац који би био уложен у његов боравак у Сједињеним Америчким Државама буде преусмјерен неком коме је потребан.

Миле се окупљенима у Њујорку обратио путем видеа, захваливши се свима који су подржали његове хуманитарне подухвате.

– Нисам отишао у Њујорк на додјелу Хуманиста године коју сам добио, са молбом да пут и десет дана боравка којим су хтјели да ме почасте усмјере неком болесном дјетету за лијечење. Никакву радост немам да своје очи наслађујем док нечије се пуне сузама. Захваљујем на подршци дијаспоре – навео је Миле на свом Твитер профилу.

Корисници ове друштвене мреже били су одушевљени вијестима и свесрдно подржали Милорада захваљујући му на хуманости, а међу коментарима је истакнуто и да су “млади, паметни, успјешни, хумани, интересантни, духовити, Срби из Њујорка организовали ову филантропску гала вечеру”.

Осим што након четири године и даље ради на прављењу столица за храњење беба, Миле се упустио и у прављење дрвених возића и аутомобила које намјерава да поклони дјеци са Косова и Метохије.

Овај столар радо се одазвао молби да учествује у хуманитарној акцији у оквиру које ће ове играчке бити донација у која ће се наћи у новогодишњим пакетићима намјењеним дјеци.

Подсјећамо, столар Миле већ скоро четири године прави и поклања дрвене столице за храњење беба онима који не могу да их приуште. Почетком октобра са сином је направио јубиларну 1900 столицу. Осим тога, он редовно упућује апеле за хуманитарну помоћ.

Коментари 0
Повезане вијести
Цијене намјештаја у Српској отишле у небо, столари у иностранство Цијене намјештаја у Српској отишле у небо, столари у иностранство
Занатлије зараде и љекарску плату Занатлије зараде и љекарску плату
Чувени хуманитарац Миле Столар скупио новац и платио дуг за струју самохраној мајци (ФОТО) Чувени хуманитарац Миле Столар скупио новац и платио дуг за струју самохраној мајци (ФОТО)
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    12h 12m
    0
  • Слани мафини
    21h 33m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    23h 28m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    21h 22m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    15h 51m
    3