Страх од појаве вируса корона опустошио апотеке у Бањој Луци

25.02.2020. 18:08
0
ИЗВОР: srpskainfo

У апотекама је завладала незапамћена несташица заштитних маски које су грађани масовно покуповали да би се заштитили како од сезонског грипа, тако и због страха да би се вирус корона могао појавити и код нас.

Тако су заштитне маске, тренутно, тражене као и оне најосновније животне намирнице, само што је доћи до њих права немогућа мисија.

Данас сам била у чак осам апотека, али ни у једној од њих нисам нашла ниједну заштитну маску. Апотекари само слијежу раменима, јер не знају ни када ће их добити, ни у којој количини. Наглашавају да су грађани уназад пар дана буквално опустошили апотеке, односно, да не памте овакву потражњу за њима. Јуче сам била у служби породичне медицине, гдје сестре и љекари такође муку муче са несташицом заштитних маски – каже Ведрана С. из Бање Луке за Српскаинфо.

И у апотекама које смо контактирали потврђено нам је да немају маски на стању.

Јуче смо продали посљедњи пакет. Контактирали смо добављаче, али нико од њих, тренутно, није у прилици да нам испоручи нову количину. Очигледно, произвођачи нису рачунали да може доћи до оволике потражње, па сад не могу да произведу количину потребну тржишту. Чак нас зову и из здравствених установа, јер су и они исцрпили своје залихе. Телефони су нам се усијали од позива грађана, који ових дана највише траже управо маске. Међутим, ништа конкретно не можемо да им кажемо, осим да покушају у неким апотекама у сеоским подручјима, гдје су, можда, због мањег броја становника остале неке залихе  – истичу у једној бањалучкој апотеци за Српскаинфо.

Коментари 0
Повезане вијести
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Бањалука: Жена скочила са зграде Бањалука: Жена скочила са зграде
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    23h 42m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    2h 4m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    20h 9m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 57m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 18m
    0