Страхиња Ерић испунио норму за Свјетски куп

17.12.2020. 10:09
0
ИЗВОР: Глас Српске

Част да се први пут нађе међу кандидатима за најбољег спортисту Републике Српске има Страхиња Ерић.

Момак из Пала успјешан је у скијашком трчању не само у оквирима БиХ него и много шире.

О томе свједоче и бројне медаље које је ове и прошле године освојио у региону, па је два пута заредом и међу најбољим на Балкану. Прошле године је постао укупни побједник Балканског купа, док је ове имао пех да у посљедњој трци сезоне буквално пред циљем доживи пад, па му је припало друго мјесто.

Сјајни резултати у континуитету донијели су му и испуњење норме за Свјетски куп, у којем наступа осамдесетак најбољих такмичара из цијелог свијета. Да је имао мало више среће, већ би укњижио један наступ у швајцарском Давосу протеклог викенда, али је због контакта са инфицираним такмичарем морао да остане у изолацији и пропусти такмичење. Међутим, сезона је тек почела па га већ сутра очекује наступ на другој станици Свјетског купа у Њемачкој.

- Баш сам доживио пех, јер смо приликом повратка са посљедњег тренинга пред такмичење у Давосу ка хотелу стигли једног такмичара из Аргентине и повезли га. Испоставило се да је позитиван, па смо мој тренер Младен Плакаловић и ја морали у изолацију. На срећу, све је прошло без проблема, нисмо имали никакве симптоме, па се надам да ћемо на данашњем тесту бити негативни како бисмо могли да наступимо у Њемачкој. Такмичење са најбољим тркачима данашњице нема цијену, велико је то искуство за мене, па се надам да ћу ове сезоне уз њих додатно напредовати - рекао је Ерић.

Сјајним резултатима како на снијегу тако и на рол тркама обезбиједио је и личну норму за ЗОИ 2022. године које се одржавају у Пекингу. Међутим...

- Поред личне, морам да испуним и националну норму, што је прилично тешко с обзиром на то да немамо толико квалитетну репрезентацију. Тешко је када си сам. Међутим, покушаћу и вјерујем да ћу успјети - рекао је Ерић.

Све би било много лакше када би финансијска ситуација била боља.

- Некако се сналазимо, а ни сам не знам како. Један пар просјечних скија кошта тачно колико је наша просјечна плата, а мени би требало девет за сезону. Ипак, “крпим” некако и са три пара. Имамо подршку савеза, али су трошкови огромни - закључио је Ерић.

Шлепер

Велику помоћ има од савеза, тренера Младена Плакаловића и најбољег биатлонца Србије свих времена Миланка Петровића, који му несебично дијели савјете. Ерић је прије неколико дана добио помоћ и од симпатичног незнанца.

- Однио сам скије да ми среде сервисери који буду на свим велики такмичењима, гдје пружају своје услуге и уједно промовишу и продају своју опрему. Када сам питао колико кошта, рекао ми је да ћу му платити када камионом будем долазио на такмичење, јер они најбољи на свијету за собом “вуку” пун камион опреме - рекао је Ерић.

Коментари 0
Повезане вијести
Лана Пудар четврта на Свјетском купу у Берлину Лана Пудар четврта на Свјетском купу у Берлину
Учешће на сваком домаћем такмичењу значи медаљу за Страхињу Ерића Учешће на сваком домаћем такмичењу значи медаљу за Страхињу Ерића
"ТCombat team" освојио три медаље на свјетском купу "ТCombat team" освојио три медаље на свјетском купу
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 39m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 53m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 43m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 8m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    16h 58m
    0