Страхиња Станишић првак Србије у слалому

17.04.2021. 17:00
0
ИЗВОР: Sportdc.net

Скијаши своје посљедње такмичарске дане на снијегу за ову сезону броје на Копаонику гдје се ових дана одржава првенство Србије у слалому и велеслалому.

Првак Србије у слалому постао је Паљанин Страхиња Станишић. Он је у укупном пласману заузео друго мјесто иза бх. репрезентативца, Емира Локмића, са заостатком од 76 стотинки. Дино Терзић је био 12, Миливоје Мачар је завршио на 27. мјесту, а Марко Шљивић је одустао у првом лауфу.

Код дјевојака, Маја Тадић је заузела пето мјесто у изузетно јакој конкуренцији са заостатком од 6.46 секунди за Андреом Комшић из Хрватске. Андреа Комшић има наступе у Свјетском купу, баш као и другопласирана репрезентативка Србије, Невена Игњатовић, која је заостала 11 стотинки. Трећа је била Ника Томшић из Словеније, такођер дјевојка која је кретала у Свјетски куп. Николина Драгољевић је заузела 10. мјесто. Теодора Филиповић није успјела завршити трку.

Јучер је вожен велеслалом, а ту је Марко Шљивић заузео друго мјесто са 58 стотинки заостатка за Италијаном Симонеом Галином. Трећи је био Словак, Јан Санитрар са заостатком од 74 стотинке. Миливоје Мачар је заузео 22. мјесто, а Емир Локмић и Дино Терзић нису завршили трку, баш као ни Страхиња Станишић.

Код дјевојака, Николина Драгољевић је заузела 12. мјесто, а Теодора Филиповић је била 18. Маја Тадић није завршила трку. 

Данас се возио нови велеслалом у оквиру јуниорског првенства Србије, а ту је Маја Тадић заузела поново пето мјесто са 7.79 секунди заостатка за Андреом Комшић, а лијепо звучи податак да је иза ње завршила Невена Игњатовић, знатно искуснија српска репрезентативка, учесница Свјетског купа. Николина Драгољевић је у циљ ушла као осма, а Теодора Филиповић је одустала у другој вожњи. 

Код мушкараца, Марко Шљивић је заузео треће мјесто са заостатком од 2.03 секунде за побједником Симонеом Галином, док је други био Словак, Јан Санитрар. Миливоје Мачар, Емир Локмић, Дино Терзић, као и Страхиња Станишић нису успјели завршити трку.

Сутра се вози још један слалом на Копаонику.  

 

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 45m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 50m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 59m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 38m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 6m
    0