Стрељачки клуб "Гласинац" други на Првенству Српске

28.09.2021. 19:34
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

У Теслићу је јуче одржано Првенство Републике Српске за јуниорске и кадетске категорије у стрељаштву, на коме је Стрељачки клуб "Гласинац" наступио са женском екипом.

На првенству је учешће узело седам клубова са укупно тридесет девет такмичара у дисциплинама ваздушна пушка и ваздушни пиштољ.

Најуспјешнији у дисциплини ваздушна пушка су били стријелци СК "Геофон" из Теслића, гдје су мушка и женска екипа освојили прва мјеста, док је у дисциплини ваздушни пиштољ најбоља била екипа „Младост“ из Гацка.

Тренер СК „Гласинац“ Огњен Мијатовић је навео да су соколачке стријелкиње екипно у обје категорије биле друге, док је у појединачном такмичењу стријелкиња Валентина Ћајић у јуниоркој категорији освојила друго а у кадетској треће мјесто са изузетним резултатом.

– Остварила је 593,1 круг у јуниорској, а 393,4 у кадетској категорији и тиме је за двадест кругова поправила свој лични рекорд. Ближи се резултату од 400 и 600 кругова што остварују озбиљније стријелкиње. Поред Валентине, за кадетску категорију гађале су Маријана Мијатовић и Ана Пејић – додао је Мијатовић.

Према његовим ријечима, за јуниорску категорију наступале су Валентина Ћајић, Марија Драганић и Маријана Мијатовић. Појединачно су наступиле Хелена Туторић и Катарина Тошић којој је ово било прво такмичење. Такмичарке "Гласинца" повећале су свој лични резултат, што је позитивно и знак да се иде у добром правцу.

– Ово је њима прва сезона, а заједно радимо од новембра прошле године. Што се тиче њихове будућности, трудићемо се да радимо и појачамо интензитет тренинга и од њих очекујем много добрих и још бољих резултата – нагласио је Мијатовић.

Пред СК "Гласинац" већ у недјељу 3. октобра је ново такмичење, када ће учествовати у финалу Премијер лиге Босне и Херцеговине у Високом.

 

Аутор: Бранка Радоњић (opstinasokolac.net)

Коментари 0
Повезане вијести
Споменик на Kопиту је опомена Споменик на Kопиту је опомена
Митрополит Хризостом освештао Цркву Светог апостола Томе у Жљебовима Митрополит Хризостом освештао Цркву Светог апостола Томе у Жљебовима
Соколац: У недјељу освештање спомен-обиљежја за 97 равногораца Соколац: У недјељу освештање спомен-обиљежја за 97 равногораца
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    22h 7m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    17h 25m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    15h 48m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    16h 19m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    20h 41m
    0