Streljački klub "Glasinac" drugi na Prvenstvu Srpske

28.09.2021. 19:34
0
IZVOR: opstinasokolac.net

U Tesliću je juče održano Prvenstvo Republike Srpske za juniorske i kadetske kategorije u streljaštvu, na kome je Streljački klub "Glasinac" nastupio sa ženskom ekipom.

Na prvenstvu je učešće uzelo sedam klubova sa ukupno trideset devet takmičara u disciplinama vazdušna puška i vazdušni pištolj.

Najuspješniji u disciplini vazdušna puška su bili strijelci SK "Geofon" iz Teslića, gdje su muška i ženska ekipa osvojili prva mjesta, dok je u disciplini vazdušni pištolj najbolja bila ekipa „Mladost“ iz Gacka.

Trener SK „Glasinac“ Ognjen Mijatović je naveo da su sokolačke strijelkinje ekipno u obje kategorije bile druge, dok je u pojedinačnom takmičenju strijelkinja Valentina Ćajić u juniorkoj kategoriji osvojila drugo a u kadetskoj treće mjesto sa izuzetnim rezultatom.

– Ostvarila je 593,1 krug u juniorskoj, a 393,4 u kadetskoj kategoriji i time je za dvadest krugova popravila svoj lični rekord. Bliži se rezultatu od 400 i 600 krugova što ostvaruju ozbiljnije strijelkinje. Pored Valentine, za kadetsku kategoriju gađale su Marijana Mijatović i Ana Pejić – dodao je Mijatović.

Prema njegovim riječima, za juniorsku kategoriju nastupale su Valentina Ćajić, Marija Draganić i Marijana Mijatović. Pojedinačno su nastupile Helena Tutorić i Katarina Tošić kojoj je ovo bilo prvo takmičenje. Takmičarke "Glasinca" povećale su svoj lični rezultat, što je pozitivno i znak da se ide u dobrom pravcu.

– Ovo je njima prva sezona, a zajedno radimo od novembra prošle godine. Što se tiče njihove budućnosti, trudićemo se da radimo i pojačamo intenzitet treninga i od njih očekujem mnogo dobrih i još boljih rezultata – naglasio je Mijatović.

Pred SK "Glasinac" već u nedjelju 3. oktobra je novo takmičenje, kada će učestvovati u finalu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Visokom.

 

Autor: Branka Radonjić (opstinasokolac.net)

Komentari 0
Povezane vijesti
Spomenik na Kopitu je opomena Spomenik na Kopitu je opomena
Mitropolit Hrizostom osveštao Crkvu Svetog apostola Tome u Žljebovima Mitropolit Hrizostom osveštao Crkvu Svetog apostola Tome u Žljebovima
Sokolac: U nedjelju osveštanje spomen-obilježja za 97 ravnogoraca Sokolac: U nedjelju osveštanje spomen-obilježja za 97 ravnogoraca
Najčitanije
  • Sa tržišta BiH se povlači argeta pašteta čiji je rok 10. septembar 2027. godine
    17h 44m
    0
  • Roditelj gađao flašom direktora škole zato što nije mogao da doveze dijete do same škole!?
    19h 21m
    0
  • Bora Stanković - "Slikar" prolaznosti života i ljudske tragike
    18h 15m
    0
  • SIPA uhapsila pet osoba
    22h 37m
    0
  • Krađa građevinskog materijala u Istočnoj Ilidži
    20h 42m
    0