Студенти Музичке академије представљаће БиХ на 74. Свјетском купу хармонике

06.07.2021. 20:17
0
ИЗВОР: Катера

Студенти Смјера за хармонику Музичке академије у Источном Сарајеву Радован Ивановић, Вехбија Хоџић и Едвин Халиловић представљаће ову високошколску установу на престижним такмичењима из хармонике у Њемачкој и Украјини ове године.

Наиме, студенти Смјера за хармонику Музичке академије УИС у току ове године остварили су низ запажених резултата и освојили значајне лауреате у Бјелорусији, Србији, Словачкој, Сјеверној Макадонији и БиХ.

Као "круна" свих успјеха био је избор студента Радована Ивановића са прве године смјера за хармонику, у класи мр Владимира Благојевића и Вехбије Хоџића са друге године смјера за хармонику у класи мр Данијеле Газдић на 74. Свјетски куп за хармонику, који ће одржати од 13. до 17. октобра 2021. године у Минхену, у Њемачкој.

Ивановић и Хоџић су се на ово такмичење пласирали остваривши одличне резултате на Међународном такмичењу "Дани хармонике", одржаном у Угљевику, гдје су оствареном побједом изабрани за званичне представнике БиХ на Свјетском купу.

Са Музичке академије УИС кажу да су изразито поносни на успјех студената Ивановића и Хоџића, али и на успјех њиховог колеге са треће године смјере за хармонику Едвина Халиловића, у класи мр Радета Радовића, који ће Музичку академију представљати на такмичењу Свјетски трофеј, који је ће у украјинском граду Трускавецу одржати од 22. до 28. новембра 2021. године.

Смјер за хармонику Музичке академије у Источном Сарајеву је основан академске 1998/99. године и стасао је у реномирани смјер који се може похвалити са преко 700 награда на домаћој и међународној сцени.

Мноштво добијених награда студената и професора са ове академије су побједничке награде, такозване лауреатске, прве и друге награде освојене на најпрестижнијим такмичењима за хармонику у Аустрији, Аустралији, Великој Британији, Русији, Украјини, Бјелорусији, Литванији, Летонији, Сјеверној Македонији, Србији, Хрватској, БиХ и многим другим земљама.

Коментари 0
Повезане вијести
Које пјесме највише ометају возаче у саобраћају? Које пјесме највише ометају возаче у саобраћају?
Нова пјесма "Bitlsa" на путу ка броју један Нова пјесма "Bitlsa" на путу ка броју један
Камерни хор чувар и афирматор православне духовне музике Камерни хор чувар и афирматор православне духовне музике
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    11h 3m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    13h 34m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    11h 17m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    11h 9m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    3h 24m
    0