Studenti Muzičke akademije predstavljaće BiH na 74. Svjetskom kupu harmonike

06.07.2021. 20:17
0
IZVOR: Katera

Studenti Smjera za harmoniku Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu Radovan Ivanović, Vehbija Hodžić i Edvin Halilović predstavljaće ovu visokoškolsku ustanovu na prestižnim takmičenjima iz harmonike u Njemačkoj i Ukrajini ove godine.

Naime, studenti Smjera za harmoniku Muzičke akademije UIS u toku ove godine ostvarili su niz zapaženih rezultata i osvojili značajne laureate u Bjelorusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sjevernoj Makadoniji i BiH.

Kao "kruna" svih uspjeha bio je izbor studenta Radovana Ivanovića sa prve godine smjera za harmoniku, u klasi mr Vladimira Blagojevića i Vehbije Hodžića sa druge godine smjera za harmoniku u klasi mr Danijele Gazdić na 74. Svjetski kup za harmoniku, koji će održati od 13. do 17. oktobra 2021. godine u Minhenu, u Njemačkoj.

Ivanović i Hodžić su se na ovo takmičenje plasirali ostvarivši odlične rezultate na Međunarodnom takmičenju "Dani harmonike", održanom u Ugljeviku, gdje su ostvarenom pobjedom izabrani za zvanične predstavnike BiH na Svjetskom kupu.

Sa Muzičke akademije UIS kažu da su izrazito ponosni na uspjeh studenata Ivanovića i Hodžića, ali i na uspjeh njihovog kolege sa treće godine smjere za harmoniku Edvina Halilovića, u klasi mr Radeta Radovića, koji će Muzičku akademiju predstavljati na takmičenju Svjetski trofej, koji je će u ukrajinskom gradu Truskavecu održati od 22. do 28. novembra 2021. godine.

Smjer za harmoniku Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu je osnovan akademske 1998/99. godine i stasao je u renomirani smjer koji se može pohvaliti sa preko 700 nagrada na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Mnoštvo dobijenih nagrada studenata i profesora sa ove akademije su pobjedničke nagrade, takozvane laureatske, prve i druge nagrade osvojene na najprestižnijim takmičenjima za harmoniku u Austriji, Australiji, Velikoj Britaniji, Rusiji, Ukrajini, Bjelorusiji, Litvaniji, Letoniji, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj, BiH i mnogim drugim zemljama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Koje pjesme najviše ometaju vozače u saobraćaju? Koje pjesme najviše ometaju vozače u saobraćaju?
Nova pjesma "Bitlsa" na putu ka broju jedan Nova pjesma "Bitlsa" na putu ka broju jedan
Kamerni hor čuvar i afirmator pravoslavne duhovne muzike Kamerni hor čuvar i afirmator pravoslavne duhovne muzike
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    1h 40m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    5h 43m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    7h 47m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    20h 23m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    5h 1m
    0