Студентима генерације посао у институцијама Српске

10.06.2021. 20:05
1
ИЗВОР: srpskacafe.com

Најбоља одбрана Српске је знање, а они који су најбољи су и награђени. Студенти генерације два јавна универзитета добијају посао у републичким институцијама.

Тим се наставља пракса уведена доласаком на премијерско мјесто Радована Вишковића.

Најбоља међу најбољима је Ангелина Вукосав. Студенткиња је генерације Академије ликовних умјетности Требиње Универзитета у Источном Сарајеву. Каже да је вриједило учити и имати десетке у индексу. Чека је сигуран посао.

– Наш труд коначно је уродио плодом и да своје знање које смо стекли можемо да оставимо овдје у својој држави. Ово је јако лијеп гест, и вољела бих да се настави са овом праксом, како би и будуће генерације имале исте могућности – рекла је Ангелина.

А да се један од најтежих факултета може завршити у року и са најбољим просјеком доказује Ђорђе Ђукановић. Основне студије завршио је на Медицинском факултету у Бањалуци, одсјек фармација. Запослен је у оквиру Центра за биомедицинска истраживања.

– Након годину дана добио сам стално запослење. А оно што ми је јако драго је што сам од Факултета добио подршку у даљем образовању, што ми финансира докторске студије на Медицинском факултету у Бањалуци – изјавио је Ђукановић.

Да је будућност на младима, не треба да буде само флоскула, поручио је премијер Радован Вишковић. Влада жели да их задржи у Српској и да покаже да вриједи бити најбољи.

– Често се спочитава да не можете добити посао без чланске карте. Ове младе људе нико данас није питао о политичкој националној ни било којој другој припадности, они су овдје само због индекса и оцјена у њему – нагласио је Вишковић.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  zanzibar 11.06.2021. 07:40
  pokvaricete najbolje koje imate, nije drzavni posao za najbolje
Повезане вијести
Ревизори у Српској и по деценију не улазе у јавна предузећа
У пожару смртно страдала жена
Воља послодаваца диктира темпо рада на пакленим врућинама
Најчитаније
 • Ухапшено лице из Сокоца
  21h 24m
  0
 • Крађа у Источној Илиџи
  21h 28m
  0
 • Крађа на Јахорини
  21h 34m
  0
 • Радуловићева: Коме се не свиђа власт нека напусти земљу
  14h 8m
  0
 • У пожару смртно страдала жена
  16h 29m
  0