Суд поништио незаконите одлуке скупштинске већине у Источној Илиџи

05.06.2020. 13:38
3
ИЗВОР: Катера

Редакција портала Катера из поузданих извора упозната је са епилогом судских спорова који су вођени пред надлежним судом у Источном Сарајеву, с циљем побијања, како је суд утврдио, незаконитих аката Скупштине општине Источна Илиџа, а који су се односили на смјену предсједника Скупштине општине Источна Илиџа, те руководилаца предузећа и установа којима је Општина Источна Илиџа оснивач.

Наиме, како сазнајемо, у мају 2020. године, Окружни суд у Источном Сарајаву, поступајући по тужбама Рада Ћосовића, Милана Тошића, Тијане Гаврић Мичић и Борислава Кењића, у управном спору против незаконитих одлука Скупштине општине Источна Илиџа, којима су наведена лица смијењена са функција које су вршили, доноси јасне пресуде: тужбе се уважавају и оспорени акти поништавају.

Слика

Као посљедица тога, буџет Општине Источна Илиџа оштећен је за преко 30.000 КМ, у корист накнаде судских трошкова и права из радног односа. 

Ради подсјећања јавности, вратићемо се у октобар 2019. године.

Грађани Источне Илиџе, али и цијеле Републике Српске, са великом пажњом су пратили XXIII сједницу Скупштине општине Источна Илиџа, која је одржана 4. октобра 2019. године, када је формирана нова скупштинска већина предвођена СНСД-ом, а са мјеста предсједника СО смијењен Раде Ћосовић.

Са истим занимањем пратила се и III посебна сједница СО Источна Илиџа, која је одржана 18. октобра 2019. године, када су са функција в.д. директора смијењени руководиоци ЈКП Комил, ЈП „Аутобуска станица Источно Сарајево“ и Дома здравља Источно Сарајево. 

Одборници СДС-а и ПДП-а у СО Источна Илиџа, који су од 4. октобра наставили да дјелују опозиционо, смијењени предсједник Скупштине, г. Раде Ћосовић, начелник општине Маринко Божовић и комплетно руководство општине, указивали су да су одлуке незаконите и да процедура није испоштована.

Представници нове скупштинске већине, предвођене СНСД-ом, том приликом су изјављивали да ће суд пресудити, што је током прошлог мјесеца и учињено, али у корист смијењеног предсједника СО И. Илиџа и смијењених руководилаца предузећа и установа.

Како наглашава наш извор, одборници који чине скупштинску већину у Општини Источна Илиџа сада треба да образложе грађанима ове општине, у чијем су интересу у обавези да дјелују, зашто су због појединачних и страначких интереса прокоцкали преко 30.000 КМ из буџета Општине Источна Илиџа? Зашто су стопирали све развојне пројекте Општине? Зашто су, зарад својих функција, да не кажемо фотеља, занемарили интересе наших грађана?

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Građanin 06.06.2020. 12:04
    Izgleda da je postala praksa da se svako malo iz nekog budžeta isplaćuje za tužbe smijenjenih stranačkih poslušnika koje su isti takvi i smijenili. Bezobrazluk!
  • Generic placeholder image
    Građanin 06.06.2020. 12:00
    Gospoda ne treba da obrazlažu već da vrate novac u budžet, toliko su od oktobra do danas uzeli na ime odborničkih naknada.
  • Generic placeholder image
    Sam biraš 06.06.2020. 09:00
    Nemaju oni šta objasniti. Neka narod objasni sam sebi. Pomete to na izborima i to je to.
Повезане вијести
Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
Представа "Мала сирена" сутра отвара 25. "Лут фест " Представа "Мала сирена" сутра отвара 25. "Лут фест "
Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    20h 4m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    19h 38m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    18h 44m
    4
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    12h 6m
    0
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    21h 5m
    0